'Oče naš'

Evo kada izlazi dugo iščekivana knjiga pape Franje

  • Autor: N.B./Hina
  • Zadnja izmjena 30.10.2017 18:41
  • Objavljeno 30.10.2017 u 18:41
Papa Franjo

Papa Franjo

Izvor: Reuters / Autor: POOL

Knjiga 'Oče naš' pape Franje bit će objavljena 23. studenog ove godine na hrvatskom jeziku te će Hrvatska biti jedina zemlja u kojoj će se nova Papina knjiga objaviti istog dana kada i u Italiji, priopćeno je u ponedjeljak iz nakladne kuće Verbum u Splitu

U knjizi 'Oče naš' papa Franjo tumači i pojašnjava 'najdražu kršćansku molitvu',  koju je sam Isus naučio moliti svoje učenike, navodi se u Verbumovom priopćenju.

'U ovoj dragocjenoj knjizi papa Franjo jednostavnim i svima razumljivim jezikom objašnjava molitvu Očenaša odgovarajući na pitanja što mu ih postavlja o. Marco Pozza, poznati teolog i zatvorski kapelan. Ovaj otvoren i prisan razgovor te brojna konkretna pitanja upućena Papi omogućuju svima dublji pogled na dobro poznatu molitvu te njezino sveobuhvatno razumijevanje i primjenu na svakodnevicu svakog čovjeka', stoji u priopćenju.

papa Franjo

papa Franjo

Izvor: Reuters / Autor: Giampiero Sposito

'Tumačeći pažljivo i redak po redak molitvu Očenaša papa Franjo povezuje pojedine zazive molitve sa stvarnim životom te iznosi brojne zgode koje je doživio kao svećenik i kardinal u Buenos Airesu, ali ujedno iznoseći i nemire i nade muškaraca i žena današnjice. Sve to ovu knjigu čini vrlo životnom i korisnom svim ljudima budući da ona omogućava da Isusova molitva Očenaš postane vodič za život pun smisla i svrhovitosti,' navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!