Nastupit će uz egipatske umjetnike

Elvis Stanić nastupa na Cairo Jazz Festivalu

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 10.11.2020 11:18
  • Objavljeno 10.11.2020 u 10:36
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Elvis Stanić je pozvan u Egipat na Cairo Jazz Festival koji će se održati od 13. do 20. studenog. Na Festivalu će nastupiti 20. studenog u Ewart Hallu, najcjenjenijoj dvorani kairske glazbene scene na legendarnom trgu Tahrir, na čijoj je pozornici nastupala i kultna egipatska pjevačica Om Kolthoum te mnoge glazbene zvijezde klasične i jazz glazbe

Na koncertu Elvis Stanic & Friends, Stanić će nastupiti uz egipatske umjetnike (Amro Salah - klavir, Ehab Tass - bas, Ahmed Hesham - bubnjevi, Diaa Tass - udaraljke i Noha Fekry -vokal), a izvodit će Stanićeve autorske kompozicije i nekoliko tradicionalnih arapskih skladbi, stoji u najavi.

Cairo Jazz Festival je 2009. osnovao pijanist Amro Salah i slovi kao jedan od najboljih svjetskih jazz festivala. Ove godine, na Festivalu će nastupiti 25 glazbenih skupina iz 10 država. Osim samih glazbenika i njihove glazbe, Cairo Jazz Festival promovira i zemlje iz kojih glazbenici dolaze.

Kako je Amro Salah je bio gost Jazz Ex Tempore projekta u Opatiji 2019., tako su Elvis Stanić, Hrvatska i Opatija predstavljeni riječima 'Zapanjujuća hrvatska obala i prekrasan krajolik zasigurno će donijeti nadahnjujući glazbeni stil. Ljepota grada ogleda se u svakom glazbenom djelu poput otiska prsta. Možda nikada niste bili u Hrvatskoj, ali ona definitivno dolazi na Cairo Jazz Festival'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!