POZITIVNI ZVUCI

[VIDEO] Članovi Elvis Stanić Group pozitivnom energijom i optimizmom odlučili pobijediti pandemiju

28.04.2020 u 14:05

Bionic
Reading

Ususret Međunarodnom danu jazza Elvis Stanić Group snimili su zajednički video iz svojih domova, a sve kako bi na ova teška vremana odgovorili pozitivnom energijom i optimizmom

'U ovim, za nas glazbenike teškim vremenima izolacije, odlučili smo se boriti pozitivnom energijom i optimizmom pobijediti pandemiju. U videu koji smo snimili zajedno, a odvojeno - svatko u svojem kućnom studiju, okupili smo gotovo sve glazbenike koji su svirali ili sviraju u Elvis Stanić Groupu u zadnjih dvadesetak godina', poručili su iz grupe.

Razigrani video uz skladbu 'Peter Pan Picking Strawberries' koji je imenovao Boško Petrović, a opredijelili su se upravo na nju jer kako kažu 'podsjetila ih je upravo na zaigranog Petra Pana u mirisnom polju šumskih jagodica'.

Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša, te najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, s 'Elvis Stanić Group'. Svake godine sudjelovali su na međunarodnom Jazz Time Rijeka festivalu, a sada je zbog pandemije tako nešto nezamislivo.

No, vrijedni članovi jazz sastava nisu se predali, već su pronašli način kako uveseliti javnost svojim zvucima.

Svirali su : Elvis Stanić (el. gitara/harmonika), Primož Fleischman (sopran sax), Ivan Popeskić (synth), Maasej Kovačević (klavir), Branimir Gazdik (bubnjevi), Goran Rukavina (bas gitara), Henry Radanović (kontrabas, bas gitara), Damjan Grbac (kontrabas), Marko Lazarić (udaraljke).

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube