FESTIVAL 'TINO PATTIERA'

Dubrovnikom će ovih dana odzvanjati najljepše operne arije

28.06.2018 u 12:03

Bionic
Reading

Međunarodni Festival opernih arija 'Tino Pattiera' u Dubrovniku se održava od 30. lipnja do 6. srpnja,a nastupaju, među ostalima, sopranistica Nikolina Pinko, švedska mezzosopranistica hrvatskih korijena Katija Dragojević, tenor Luciana Corchisa iz Rumunjske te bariton Dimitrisa Tiliakosa, dok će dirigentsku palicu preuzeti cijenjeni izraelski maestro, Noam Zur, koji je ujedno i umjetnički direktor festivala

Festivalu je ovo 11. izdanje, a održava se u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru, rođenog u Cavtatu, gradiću udaljenom dvadesetak kilometara od Dubrovnika.

Program se odvija na ljetnim pozornicama Kneževa dvora i Dubrovačkih vrtova sunca, a nastupaju sopranistica Nikolina Pinko, švedska mezzosopranistica hrvatskih korijena Katija Dragojević, tenor Lucian Corchis iz Rumunjske i bariton Dimitris Tiliakos, dok će im se kao solisti na jednom recitalu pridružiti i dubrovački glazbenici: pijanistica Stefani Grbić i hornist Toni Kursar.

  • +3
Festival opernih arija 'Tino Pattiera' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Emelie Joenniemi

Prvi koncert bit će posvećen velikom Mozartu s arijama iz opera 'Cosi fan tutte', 'Don Giovanni', 'La Nozze di Figaro' i drugih djela Wolfganga Amadeusa, a velika završnica festivala održat će se 6. srpnja, koncertom 'La ci darem la mano' - Opera Gala.

Koncert će se održati ispred Kneževog dvora, a za njega organizator festivala Dubrovački simfonijski orkestar, zajedno sa solistima i maestrom Zurom, priprema najpoznatije operne arije Mozarta, Verdija, Bizeta, Rossinija, Puccinija, Wagnera te hrvatskog skladatelja Iva Tijardovića.