14. ZAGREBDOX

'Druga strana svega' Mile Turajlić najbolji film prema ocjeni publike

04.03.2018 u 14:19

Bionic
Reading

Brojni posjetitelji koji su u posljednjih sedam dana posjećivali dvjestotinjak festivalskih projekcija i odgledali 125 filmova donijeli su odluku o ponajboljem naslovu 14. ZagrebDoxa i tako dodijelili posljednju ovogodišnju nagradu: najbolji film prema sudu publike je film 'Druga strana svega' srpske autorice Mile Turajlić

Pored ove nagrade, spomenuti je film osvojio i glavnu festivalsku nagradu Veliki pečat u regionalnoj konkurenciji te nagradu FIPRESCI, nagradu Međunarodnog udruženja kritičara.

  • +17
Svečana dodjela nagrada festivala ZagrebDox Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

U filmu 'Druga strana svega' autorica Mila Turajlić vrata njena obiteljskog stana koja nisu otvarana 70 godina predstavlja kao metaforu bivšeg i sadašnjeg političkog režima u Srbiji, ali ona funkcioniraju i kao presjek povijesti njene obitelji. Priču o vratima redateljica bilježi iz perspektive svoje majke koja je svojim aktivističkim djelovanjem pokušala promijeniti političke događaje u Srbiji na prijelazu stoljeća te koja vjeruje da je svaka generacija odgovorna za ono što ostavlja u nasljeđe budućim naraštajima.

  • +3
'Druga strana svega' Mile Turajlić Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Film 'Druga strana svega' Mile Turajlić bit će prikazan danas u sklopu programa The Best of Fest u sljedećim terminima: u 12 sati u dvorani 3, u 14 sati u dvorani 4, u 16 sati u dvorani 5, u 18 sati u dvorani 4 i 5 te u 20 sati u dvorani 2 i 3.

ZagrebDox 2018 :: Festivalske kronike 5 - dodjela nagrada Izvor: Društvene mreže / Autor: ZagrebDox