'SJEĆANJE VODE'

Drama Ludens Teatra o tri sestre na majčinom sprovodu gostuje u Gavelli

30.01.2018 u 15:16

Bionic
Reading

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella ugostit će 4. veljače koprivnički Ludens Teatar s predstavom 'Sjećanje vode' po nagradom Olivier ovjenčanom tekstu engleske dramske spisateljice Shelagh Stephenson u režiji Franke Perković Gamulin

Nagrađivani tekst Shelagh Stephenson iz 1996., humorna drama 'Sjećanje vode' govori o tri sestre koje se susreću uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva.

Mary je liječnica koja pokušava razriješiti davno potisnutu traumu; Theresa je vlasnica trgovine zdravom hranom i homeopatskim pripravcima, ljuta jer je sama brinula o bolesnoj majci, dok je Cathrine neutaživo željna pažnje i opsjednuta muškarcima.

Njihovi se muški partneri teško snalaze u tom paklenom trokutu i upravo su situacije konflikata između intenzivnih sestara i pomalo zatečenih muškaraca mjesta najbritkijeg britanskog humora kojim je ovaj komad izuzetno vješto protkan.

Njihova su sjećanja varljiva, ponekad razorno bolna, ponekad razorno smiješna, no i suze i smijeh ostvaruju svoju katarzičnu funkciju i pomažu trima ženama da ponovo uspostave zagubljenu bliskost.

Sestre glume Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić i Iskra Jirsak, a njihove partnere Goran Grgić i Ivan Grčić.

Predstava se igra u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković. Scenografkinja je Zdravka Ivandija Kirigin, kostime osmišljava Marita Ćopo, autor glazbe je Stanislav Kovačić, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.

Premijera 'Sjećanja vode' otvorila je 11. studenog 2017. u koprivničkom Domu mladih jedanaestu sezonu u Ludens teatru.