GASTRONOMSKA KLAONICA

Dogodine stiže prvi strip Anthonyja Bourdaina

29.09.2010 u 14:58

Bionic
Reading

Proslavljeni svjetski kuhar i spisatelj Anthony Bourdain, nakon književnih uspješnica 'Dosje kuhinja' i 'Kuharevo putovanje', za sljedeću godinu najavljuje svoj prvi strip, također posvećen kuhanju

Bourdain je potpisao ugovor s izdavačkom kućom DC comics, a strip koji bi se na policama svjetskih knjižara trebao naći sredinom sljedeće godine najavljuje kao 'gastronomsku klaonicu'.

Autor romana u kojima rasvjetljuje skriveni i intrigantni kuharski svijet, svoj prvi strip naziva kombinacijom Kurosawinih gangsterskog filma 'Yojimbo' i danskog filma 'Babettina gozba'.

Najavljeno djelo nije prvi Bourdainov izlet u svijet fikcije te je autor niza detektivskih romana poput 'Gone Bamboo', 'Bone in the Throat' i 'The Bobby Gold Stories'.

Iako je u uvodu svoje posljednje knjige 'Medium Raw' sam sebe nazvao 'glasnom, egoističnom budalom koja je izgradila karijeru na samo jednoj nepodnošljivoj, knjizi napucanoj testosteronima' te rekao da bi trebao ušutjeti, vijest o stripu izazvala je oduševljenje brojnih njegovih poklonika.