PRVA TELEVIZIJSKA ULOGA

Diane Keaton u ulozi redovnice stiže na male ekrane

29.07.2015 u 11:27

Bionic
Reading

Oscarom nagrađena Diane Keaton uz Judea Lawa zvijezda je nove miniserije na temu religije nazvane 'The Young Pope'. Uloga u spomenutoj seriji za Keaton će biti prva na malim ekranima

Diane Keaton tako će zaigrati ulogu sestre Marije, američke redovnice s prebivalištem u Vatikanu, dok će se Law naći u ulozi fiktivnog američkog pape Pija XIII, nekad poznatog pod imenom Lenny Belardo.

U miniseriji, koja će se snimati pod produkcijskim okriljem HBO-a, Skya i Canala +, Keaton će prvi put ostvariti ulogu na malom ekranu. Kako se saznaje, sa snimanjem se počinje ovog tjedna, a premijerno prikazivanje očekuje se iduće godine.

Producenti nadolazeće serije s javnosti još nisu podijelili detalje vezane za lik koji će utjeloviti Keaton. Ipak, poznato je to da će fiktivni papa Pio XIII pružati tvrdoglav otpor vatikanskom osoblju koje predstavlja i Keatonin lik.

Prema riječima producenata, lik pape Pija XIII opisan je kao 'kompleksan i sklon konfliktima, konzervativan u odlukama do granica opskurnosti, a istovremeno pun samilosti prema slabima i siromašnima'. Redatelj serije Paolo Sorrentini o miniseriji 'The Young Pope' izjavio je da će se baviti ranim dijelom Pijeva pontifikata, u kojem se suočavao s 'jasnim znakovima Božjeg postojanja i odsutnosti'.