KNJIŽEVNOST, PREVODILAŠTVO I ILUSTRACIJA

DHK raspisao natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti

  • Autor: V.I. / Hina
  • Zadnja izmjena 09.04.2021 12:39
  • Objavljeno 09.04.2021 u 12:39
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2018. godinu, objavilo je DHK

DHK natječajem podupire aktivnosti hrvatskih književnika, prevoditelja i ilustratora te odgovarajuće manifestacije sredstvima izdvojenim iz prihoda od prava javne posudbe.

Ciljevi natječaja su poduprijeti i promicati književnost, prevodilaštvo i ilustraciju, tj. poduprijeti manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, podizati razinu svijesti o važnosti autorskih prava književnika, prevoditelja i ilustratora.

Ukupan iznos potpora je 185.000 kuna.

Sredstva iz natječaja predviđena su za projekte koji će se ostvariti u roku godine dana od raspisivanja ovog natječaja, a prilikom odlučivanja o sufinanciranju, vodit će se računa o umjetničkoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja. 

Natjecatelji se moraju pridržavati propisa o zaštiti autorskih i srodnih prava.

Natjecatelji su dužni podnijeti detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje isključivo putem prijavnica-fond_za_kulturu dostupne na mrežnim stranicama DHK, zaključno s 10. svibnja 2021. 

Popunjenu prijavnicu treba poslati elektroničkom poštom na: dhk@dhk.hr te ispisati i s ostalom traženom dokumentacijom poštom poslati na adresu: Društvo hrvatskih književnika, Trg bana J. Jelačića 7/I, s naznakom „Natječaj Fonda za kulturu“. Svi dokumenti čuvat će se 30 dana nakon objave rezultata.

Na svim objavljenim materijalima financiranih programa mora pisati: "Program je financiran iz Fonda za kulturu Društva hrvatskih književnika" zajedno sa službenim logom Društva.

DHK pridržava pravo da ne raspodijeli cijeli iznos za sufinanciranje projekata. 

Dobitnici potpore dužni su dovršiti projekt u prijavljenom roku te dostaviti financijsko i programsko izvješće o utrošku dobivenih sredstava najkasnije 30 dana od završetka projekta.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama DHK: www.dhk.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!