POŽURITE U GREDELJ!

Dan D donosi vikend u znaku dizajna

14.06.2013 u 12:30

Bionic
Reading

U prostorijama bivše industrijske zone TŽV Gredelj otvoren je međunarodni festival Dan D koji u naredna tri dana donosi izložbe dizajnerskih škola, fakulteta i inicijativa te prezentira dizajnersku produkciju iz Hrvatske i regije, a za sve poklonike dizajna nudi i priliku kupnje proizvoda

Najveće novosti ovogodišnjeg festivala su nova lokacija održavanja te programsko i vremensko proširivanje festivala na čitav tjedan.

Satelitski program festivala trajao je od ponedjeljka, 10. lipnja, a trodnevna jezgra festivala odvijat će se za vikend, od 14. do 16. lipnja.

Ovogodišnja tema 'Dizajn i grad' odnosi se na dizajn i javni gradski prostor s ciljem propitkivanja odnosa svih vidova dizajnerske aktivnosti i urbanog prostora i ukazivanja na koje sve načine dizajn mijenja lica gradova.

Veliko finale Dana D koje je počelo svečanim otvorenjem danas u podne donosi 20 izložbi s više od 300 dizajnera i autora iz Hrvatske, regije i Europe.

Na D-izložbi predstavljeni su radovi četrdesetak izlagača i grupa izlagača iz Hrvatske i regije. Na D-marketu i ove godine mogu se kupiti radovi i produkti probranih domaćih i regionalnih dizajnerskih brendova, a tu si i D-instalacije – 'site specific' instalacije u prostornom kontekstu Gredelja, pod nazivom Paramachine i Paralaksa Gredelja nastale su kao produkt mentorirane radionice pod vodstvom umjetnice Ivane Franke.

Svi posjetitelji imaju prilike razgledati regionalne i gostujuće međunarodne, među kojima bismo izdvojili izložbu Young Balkan Designers koja donosi godišnji pregled najboljih radova mladih dizajnera iz regije u izboru organizacije Mikser te izložbu ALUiBAUCI - akademije lepih umetnosti iz Beograda.

Detaljan program dostupan je ovdje.