NAJBOLJI REGIONALNI FILM

'Comic Sans' Nevija Marasovića nagrađen na FEST-u

02.03.2018 u 22:41

Bionic
Reading

Film 'Comic Sans' redatelja Nevija Marasovića, s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u glavnim ulogama, osvojila je na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST Nagradu žirija filmskih kritičara 'Nebojša Đukelić' za najbolji film iz regije

Kako je žiri obrazložio, nagrada mu je dodijeljena za 'izuzetno duhovit i nekonvencionalan pristup vječitoj temi emotivnog brodoloma čovjeka rastrgnutog između zavodljivih izazova modernog doba i snage iskrene ljubavi'.

U žiriju su bili Gordana Restović, Dragan Jeličić i Nerina T. Kocjančić.

Marasovićev film, priča o ocu i sinu, kojima tek otočna izolacija omogući da se stvarno suoče jedan s drugim i sa samima sobom, na beogradskom festivalu je imala svjetsku premijeru, a u hrvatskim kinima počinje igrati 8. ožujka.  

U ulozi sina, Alana je Janko Popović Volarić, s kojim je Marasović već surađivao na filmovima 'Vis-à-vis' i 'Goran', a za ovaj film supotpisuje scenarij. Oca, Brunu glumi Zlatko Burić – Kićo, jedan od osnivača legendarnog Kugla glumišta, koji je nakon preseljenja u Dansku i uloge u trilogiji 'Pusher' Nicolasa Winding Refna postao jedan od najprepoznatljivijih glumaca u Danskoj.

  • +12
Film Nevija Marasovića Comic Sans Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ana Mikin

Ostale uloge tumače Nataša Janjić, Miloš Timotijević, Alma Prica i Inti Šraj, Jette Ostan Vejrup, Sara Hjort Ditlevsen, Miha Rodman i Tanja Ribič.

'Comic Sans' je četvrti Marasovićev projekt sniman na otoku Visu, nakon serije 'Instruktor' i igranih filmova 'Show Must Go On' i 'Vis-à-vis' (koji funkcionira kao svojevrsni prednastavak ili 'making of' filma "Comic Sansa).

FEST u proteklih  skoro pedeset godina donosi probrana filmska djela iz cijelog svijeta, a prošle godine glavnu nagradu festivala dobio je hrvatski film 'Ne gledaj mi u pijatHane Jušić.

Njegovo 46. izdanje održava se od 23. veljače do 4. ožujka.