King Gizzard & The Lizard Wizard

Četiri sjajna koncerta i dvije filmske večeri ovaj tjedan na Mihovilu

02.08.2022 u 12:30

Bionic
Reading

Kulturni program na šibenskim tvrđavama ovaj tjedan donosi nastupe australske rock senzacije King Gizzard & The Lizard Wizard, Ede Maajke i Jasne Zlokić na Tvrđavi svetog Mihovila, te dva filmska hit naslova pod zvjezdanim nebom Tvrđave Barone

Australski rock bend King Gizzard & The Lizard Wizard održat će dva koncerta zaredom na Tvrđavi sv. Mihovila, 2. i 3. kolovoza. Oba koncerta su rasprodana, a oba dana kao predgrupa će nastupiti australska umjetnica moćnog vokala Grace Cummings.

Nakon dvostrukog koncerta King Gizzard, program RTL Music 'Glasno s Tvrđave' u četvrtak, 4. kolovoza, ugostit će na Tvrđavi sv. Mihovila Edu Maajku.

Koncertni tjedan na Mihovilu zaključit će, u subotu 6. kolovoza, Jasna Zlokić.

Izvor: Društvene mreže

FIlmski program tvrđave Barone

U sklopu filmskog programa tvrđave Barone u srijedu će biti prikazan film "Luzzu" redatelja Alexa Camillerija, prvi malteški film ikada prikazan, i nagrađen, na platnu velikog festivala - Sundance Film Festivala. Film odlikuje iznimna kamera i gluma, egzotika malteškog krajolika te šarenilo tradicionalnih drvenih brodova luzzu, a glavnu ulogu ribara u očajničkoj financijskoj situaciji koji ulazi u svijet ilegalnog ribolova igra naturščik Jesmark Scicluna, koji je za ulogu i nagrađen na Sundanceu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

U subotu slijedi projekcija filma "Paralelne majke" Pedra Almodóvara, s Penélope Cruz u glavnoj ulozi. Petnaest godina nakon što je prvu nominaciju za Oscara osvojila ulogom u Almodóvarovom filmu "Volver", stalna glumačka muza kultnog španjolskog filmaša ulogom u ovom filmu zaradila je svoju četvrtu nominaciju za zlatni kipić u karijeri.