NEDJELJA U MUZEJU

Besplatno razgledajte izložbu 'Transparentna ljepota'

23.08.2013 u 16:41

Bionic
Reading

Izložba 'Transparenta ljepota - staklo iz hrvatskih muzeja' koja se održava u tri zagrebačka muzeja, muzeju Mimara, Muzeju za umjetnost i obrt i Arheološkom muzeju, moći će se besplatno razgledati u nedjelju, 1. rujna, dan prije početka škole

Svi posjetitelji muzeja koji su vlasnici 'pametnih' telefona imaju prilike koristiti i besplatni Smart Guide vodič kroz izložbu te sudjelovati u nagradnoj igri.

U sva tri muzeja će biti moguće obogatiti svoj doživljaj izložbi uz pomoć višejezičnog multimedijalnog vodiča na platformi Smart Guide.

Audio, video te slikovni i tekstualni sadržaj sa zanimljivim pričama vrhunske kvalitete vezane uz izloške ‘Transparentne ljepote’ posjetiteljima će tako dati potpunu informaciju i pomoći im da svoje uživanje u umjetnosti upotpune kroz korištenje najmodernije tehnologije na krajnje jednostavan način.

Ujedno, svi korisnici Smart Guide vodiča izložbe u nekom od tri ulaze u nagradnu igru u kojoj je glavna nagrada sedam dana ljetovanja za dvije osobe u Hotelu Korčula.

U Arheološkom muzeju predstavljena je produkcija u staklu nastala u širokom vremenskom rasponu od II. tisućljeća pr. Kr. do XIV. St, dio izložbe, postavljen u MUO, prezentira dostignuća staklarske produkcije od renesanse do art decoa, dok se u Mimari priča o staklu proširuje na XXI. stoljeće s prikazom više od 50 djela suvremene staklarske kiparske produkcije u Hrvatskoj, nastale od 1980-ih do danas, s naglaskom na recentnu produkciju eminentnih kipara poput Kuzme Kovačića, Dražena Trogrlića, Kažimira Hraste i Antona Vrlića.