NASTUP U LISINSKOM

Berlinski simfoničari kao vrhunac kulturne sezone

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 19.11.2015 10:49
  • Objavljeno 19.11.2015 u 10:46
Aleksej Volodin

Aleksej Volodin

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: KD Vatroslav Lisinski

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u subotu će u sklopu ciklusa Lisinski subotom ugostiti Berlinski simfonijski orkestar na koncertu najavljenom kao vrhunac kulturne sezone glavnoga grada.

Kako se ističe u najavi, orkestar koji svojim "podjednako dramatičnim, dinamičnim, kontemplativnim, senzibilnim i sanjarskim" koncertima već više od četrdeset godina oblikuje kulturni pejzaž svojega grada i obogaćuje klasičnu glazbenu scenu diljem svijeta u Zagrebu će uz solističku pratnju ruskog pijanista Alekseja Volodina izvoditi djela Ludwiga van Beethovena.

Prirodom svoje glazbene tradicije i povijesti, uspješnim međunarodnim turnejama i priznanjima, ti su "klasičari klasične glazbe" postali globalno prepoznatljiv brend u svijetu klasične glazbe a njihov ugled potvrđuju nebrojeni koncerti, tisuće zadivljenih slušatelja i pozivi sa svih strana svijeta, stoji u najavi.

Pred hrvatskom će publikom nastupiti pod ravnanjem svojeg šefa-dirigenta Liora Shambadala, čija ih čvrsta umjetnička vizija vodi od 1997.

"Upravo je zato koncert sa svjetski proslavljenim ruskim pijanistom Aleksejom Volodinom najautentičniji odraz njihova rada: najljepša klasična djela repertoarne glazbe u interpretaciji umjetnika čija se progresivnost ne umanjuje klasičnom orijentacijom, naprotiv", dodaje se u najavi.

U programu su Beethovenov Koncert za klavir i orkestar u Es-duru "Carski koncert", te Simfonija u Es-duru "Eroica".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!