OPERNA DIVA BEZ MILOSTI

Bagarić tužila osječki HNK zbog duga od 62.271 kn

25.02.2010 u 15:18

Bionic
Reading

Operna pjevačica Sandra Bagarić tužila je osječki HNK tražeći isplatu 62.271 kune honorara za nastup u komediji 'Theaterdirektor iliti Hrvatsko kazališno čudo'

Manje poznati naslov 'Theaterdirektor iliti Hrvatsko kazališno čudo' premijerno je izveden u travnju 2009. godine, a s repertoara je uklonjen nakon samo osam izvedbi. Sandru Bagarić je za ulogu u toj predstavi angažirao tadašnji intendant Vlaho Ljutić te s njom potpisao ugovor o honoraru od 6.919 kuna bruto po nastupu.

'S novim intendantom razgovarala sam nekoliko puta i izrazila spremnost da mi se dug isplati u više obroka, i deset ako treba. No on je tražio da HNK-u oprostim polovinu duga, a na takvu nemoralnu ponudu nisam mogla pristati', kazala je Bagarić u razgovoru za Glas Slavonije.

Sadašnji intendant Božidar Šnajder požalio se da je, unatoč tome što je komad odigran osam puta, Bagarić ispostavila devet faktura te da od nje nije tražio da prepolovi dug nego da ga umanji. Šnajder je dodao da se HNK Osijek nalazi u dugovima zbog poslovanja bivšeg intendanta Vlahe Ljutića i da su redatelj Ivan Ivica Krajač i kostimografkinja Danica Dedijer uvažili njegovu molbu i umanjili svoje honorare za oko 30 posto.