DVANAESTO IZDANJE

Atraktivni koncerti na Festivalu Julian Rachlin i prijatelji

09.07.2012 u 15:35

Bionic
Reading

Dvanaestu godinu za redom u Dubrovniku će se od 6. do 8. rujna održati Festival komorne glazbe Julian Rachlin i prijatelji

Festival će na tri koncerta vrhunske komorne glazbe na svojim tradicionalnim pozornicama u Kneževu dvoru i Jezuitskoj crkvi, ponovno ugostiti priznate umjetnike iz svijeta komorne glazbe koji su i prethodnih godina posjetili Dubrovnik.

U četvrtak 6. rujna na programu su djela Bacha, Šostakoviča i Schuberta koja će izvesti osnivač i umjetnički direktor festivala Julian Rachlin te Misha Majski, Sophia Rachlin, Torleif Thedeen, Boris Browtsyen i Lawrence Power.

U petak 7. rujna dubrovačkoj publici predstavit će se dvoje uglednih svjetskih vokalnih solista - američki bariton Thomas Hampson i austrijska mezzosopranistica Angelika Kirchschlager koji će prvi put nastupiti na festivalu u iznimnoj večeri 'Lieder' kompozicija uz glasovirsku pratnju Itamara Golana i violinsku pratnju Juliana Rachlina.

Posljednje večeri festivala, u subotu 8. rujna, na programu su djela Brahmsa, Dvoraka i Beethovena, a interpretirat će ih umjetnici svjetskog glasa Itamar Golan, Radek Baboran, Mischa Majski, Daniel Ottensamer i Julian Rachlin.