IZAŠAO FORŠPAN

Animirana verzija 'Malog princa' podsjetit će vas na djetinjstvo

29.05.2015 u 12:19

Bionic
Reading

Omiljeni dječji roman za odrasle Antoinea de Saint-Exupéryja 'Mali princ' dobio je i svoju animiranu verziju. Režiju dugometražnog animiranog filma potpisuje Mark Osborne, dosad najpoznatiji po 'Kung fu pandi', dok su svoje glasove likovima posudili poznati glumci poput Jeffa Bridgesa, Jamesa Franca, Marion Cotillard, Rachel McAdams, Paula Giamattija i Rickyja Gervaisa. Sada možete pogledati i foršpan za film koji ove godine dolazi u kina

Antoine Marie Jean-Baptiste Roger, grof od Saint-Exupéryja, odnosno, kako je ostao zapamćen u književnoj povijesti, Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944), autor je vjerojatno najpoznatije knjige za djecu i mlade na svijetu, glasovitog 'Malog princa'.

Ujedno je riječ o knjizi koja je utjecala i na mnoge odrasle, one koji nisu željeli zaboraviti kako je to biti dijete, a o moći Saint-Exupéryjeva štiva svjedoči i činjenica da je u pitanju treća najprevođenija knjiga na svijetu (iza Biblije i Marxova 'Kapitala').

'Mali princ' je od objavljivanja 1943. prodan u više od 140 milijuna primjeraka te preveden na više od 200 jezika. Nova animirana adaptacija poznatog romana dolazi ovoga ljeta u kina, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će u ovoj verziji izgledati Asteroid B-612.

Scenarij potpisuju Irena Brignull, a priču su napisali režiser Mark Osborne i Bobi Persichetti dok će za bombastičan soundtrack biti zadužen Hans Zimmer. U ovoj verziji dvije su narativne linije, od kojih svaka ima specifičnu animaciju, što se može vidjeti i u foršpanu za film.

Da je riječ o ozbiljnoj adaptaciji klasičnog romana, sugerira i to što je Osborneov film ove godine imao premijeru u glavnoj selekciji festivala u Cannesu te je dobio većinom pozitivne kritike. 

The LIttle Prince