sandorf passage

Američki ogranak Sandorfa spašava mačke i pse prodajom novog romana Roberta Perišića

08.12.2022 u 15:24

Bionic
Reading

'Brod za Issu', novi roman cijenjenog hrvatskog autora, američkim čitateljima nudi priliku da pomognu napuštenim životinjama. Izdavač će donirati četvrtinu ostvarenih prihoda tijekom prosinca odabranim skloništima za životinje

Mačak Nobos poslužio je kao maneken promotivne kampanje Sandorf Passagea, američke podružnice hrvatskog izdavača Sandorfa, u kojoj se nakladnik odriče četvrtine prihoda od prodaje novog romana Roberta Perišića "Brod za Issu" (naslov američkog izdanja je "A cat at the end of the world"). Američki će čitatelji kupovinom knjige imati priliku pomoći organizaciji ASPCA, koja se bavi organiziranjem azila za napuštene mačke, pse i ostale domaće životinje.

U novom Perišićevom romanu mačka Miu odigrala je važnu ulogu; riječ je o svojevrsnoj pomagačici i vjernoj pratnji junaka romana Kalije, koji se u društvu nje i magarca Mikra otisne u prekomorsko putovanje s ostalim Sirakužanima - sve do grada Isse, današnjeg Visa, kojega su Grci onomad kolonizirali. Filozofsko-avanturistički prosede romana ovu zaista posebnu mačku - koja je u Egiptu, otkuda je na Sirakuzu bila prošvercana, ionako uživala status božanstva - stavlja na pijedestal razumijevanja svijeta, odnosa i povijesnih zbivanja, pa ne čudi Sandorfova promotivna kampanja koja u središte stavlja upravo mačku (i pse) - biće za koje se ponekad čini da svijet razumije mnogo bolje od svojih ljudskih pratitelja.