klub palach

45. izdanje Ri Rock festivala počinje u petak

15.12.2023 u 09:52

Bionic
Reading

Ri Rock festival, jedan od najdugovječnijih rock festivala u široj regiji, počinje u četvrtak u svom 45. izdanju, a u dva dana će nastupiti 10 mladih bendova uz podršku iskusnijih kolega, najavila je Udruga Ri Rock

U kultnom klubu Palach u petak nastupaju mladi bendovi Altered Taste, Meantime, Sick Sheets, Johnny Quid i Krletka. Podršku će im dati headlineri Mašinko i Po’ Metra Crijeva. Drugog dana festivala nastupaju headlineri Alergija i Ministranti te mladi Kiler, Kateriana, Mokri Filteri, Bolidi i Raspad Sistema.

Ri Rock nastavlja tradiciju podrške alternativnoj riječkoj glazbenoj sceni te će dodijeliti šesti put nagrade Ri Rock Kipić. Cilj nagrade je podržati i istaknuti rad glazbenika alternativnog izričaja koji su 2023. godine izbacili singlove, albume, spotove i na razne načine obogatili glazbenu scenu.

Nagrade će se dodijeliti i umjetnicima koji su pridonijeli dizajnima albuma, majica i spotova.

Sponzori festivala i Udruga Ri Rock dodijelit će bogate nagrade ukupnog fonda u vrijednosti od 7.000 eura, kao što su poklon bonovi za kupnju opreme, izrada web stranice, 30 sati snimanja i miksanja, promo start paket, snimanje u 360 video boothu, ali i predstavljanje u medijima intervjuima i emisijama.

Ove godine Udruga Ri Rock dodjeljuje i posebnu nagradu "Legenda Ri Rock scene" povodom malog jubileja festivala.