26. siječanj

Drugi rođendan Radio Tvornice uz niz sjajnih bendova

14.12.2023 u 11:13

Bionic
Reading

Radio Tvornica zaokružuje svoju drugu godinu postojanja velikom koncertnom večeri. Na slavlju drugog rođendana u petak, 26. siječnja u Tvornici kulture nastupit će čak četiri sjajna benda: KOIKOI, Klinika Denisa Kataneca, Smrdljivi Martini i Dža ili Bu

Radio Tvornica obilježava već dvije godine svog uspješnog djelovanja. Uvijek inovativni i drugačiji, svakodnevno uveseljavaju i informiraju slušatelje, predstavljaju novu, urbanu glazbu i kulturne sadržaje, obavještavaju o novim događanjima, promiču zelene teme te aktivan i zdrav život - uvijek na kreativan i zabavan način, drugu godinu za redom. Radio je dostupan 24/7 na https://www.radiotvornica.hr/ te kao prvi privatni digitalni radio na DAB+ platformi.

Nakon eksplozivne proslave prvog rođendana, ekipa Radio Tvornice ove je godine za svoj rođendanski tulum izabrala četiri moćna benda. Beogradski KOIKOI protresao je zagrebačku publiku u studenom svojim nastupom u Močvari, a u siječnju se zasluženo penju i na veliku pozornicu Tvornice. Svojim posebnim zvukom koji sačinjava fuzija žanrova, od indie rocka, preko tradicionalne glazbe i elektronike, ova četvorka lako začara slušatelje i baca ih u glazbeni trans koji se često gotovo pretvara u rave party. Njihov je debitantski album "Pozivi u stranu"; na krilima sjajnih singlova „Misisipi“, „Hrast“ i „Krinolina“ oduševio čitavu regiju. Pjesmom "Putem mimoze" koju su zasad izvodili samo na live nastupima, a koja će se naći na drugoj Hali Gali kompilaciji, nagovijestili su novi materijal.

Izvor: Društvene mreže

Klinika Denisa Kataneca početkom listopada održala je svoju uspješnu velebnu promociju hvaljenog drugog studijskog albuma "Kao Zao Kor" i potvrdila da se nalazi među miljenicima zagrebačke publike. Emotivan je koncert u Velikom pogonu bio praćen zborskim pjevanjem, plesom i kolektivnom srećom, a to će ponoviti i u siječnju. Klinika se žanrovski opisuje kao mješavina avant-folka, shoegazea, psihodelije i eksperimentalne glazbe, a ističe se svojim jedinstvenim zvukom i dirljivim, iskrenim stihovima. Bend iza sebe ima EP "Rode", debitantski album "Jada Jada" te aktualno izdanje "Kao Zao Kor". Denis, Karlo, Brane i Vinko posebno se ističu svojim koncertima, za koje su se pobrinuli da budu posebno mjesto ljubavi, topline i zajedništva, a s kojih svi odu malo bolji i sretniji.

Izvor: Društvene mreže

Bend Smrdljivi Martini osnovao je trio srednjoškolaca 2021. godine s ciljem prijave na Superval, festival školskih bendova. Iako su se na festival prijavili iz šale, svojim su si nastupom priskrbili brojne obožavatelje. Osim u Tvornici kulture, svirali su u mnogim zagrebačkim klubovima te u Rijeci, Sisku, Sarajevu i na Krku, a dobili su priliku predstaviti se i na SHIP-u, prvom punokrvnom hrvatskom showcase festivalu u Šibeniku. Bend čine Lovro Urlić na vokalu i električnoj gitari, Noa Klemenčić na pratećem vokalu i bas gitari te Nikola Andrašić na bubnjevima. Smrdljivi Martini od početka sviraju autorske pjesme koje najčešće tematiziraju generacijske probleme, fore, najbolje kombinacije hrane, ljubav i grad. Uz žestoki punk rock u svoju glazbu često unose elemente funka i alternative. Njihove pjesme tjeraju publiku na moshpit i konstantno headbanganje.

Izvor: Društvene mreže

Dža ili Bu jedan je od najistaknutijih punk rock bendova 90-ih i 2000-ih, a nakon nastupa u sklopu Burn Out četvrtka, vraćaju se u Zagreb po repete. Svojim su koncertom ove jeseni obilježili 36 godina karijere, a publika će ponovno dobiti priliku za putovanje njihovom bogatom diskografijom. Dža ili Bu iza sebe imaju čak 8 studijskih albuma i preko 700 odsviranih koncerata, a tijekom godina svoj su zvuk mijenjali pod utjecajem različitih žanrova – od sirovog punka do mekšeg rokenrola. Bend je ipak uvijek ostao vjeran svom beskompromisnom stavu te politički angažiranom i društveno provokativnom lirskom stilu zbog kojeg su često bili cenzurirani, a nastupi često zabranjivani. Svoje su posljednje izdanje "Jasno i glasno" objavili 2022. godine, a presjek glazbenog kataloga odsvirat će i na rođendanu Radio Tvornice.

Ifka, Šaman, Renči, Tibor i Mićo poznata su ekipa Radio Tvornice koja priprema tulum za pamćenje i poziva vas da uz vrhunske koncerte s njima proslavite drugi rođendan. Ulaznice po early bird cijeni od 12 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Nakon što se ograničeni kontingent rasproda, cijena ulaznice iznosit će 14 eura.