kino forum

'Gremlini' za otvaranje gostujućeg programa kina Tuškanac

14.12.2023 u 14:43

Bionic
Reading

U okviru gostujućeg programa u kinu Forum zagrebačko kino Tuškanac obilježit će drugu polovicu prosinca maratonskim ciklusom zimsko-blagdanskih klasika 'Advent u Forumu', koji će 15. prosinca otvoriti horor komedija 'Gremlini'

Prikazat će se i danas već klasici "Sam u kući" (1990.) te "Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku" (1992.) te humorna drama ovjenčana s tri Oscara i dva Zlatna globusa, "Čudo u 34. ulici" (1947.).

Slijedi futuristička adaptacija priče o Pinokiju, "Umjetna inteligencija" (2001.), Spielbergov film o dječaku robotu koji se želi uklopiti u obitelj kako bi zadobio njihovu ljubav.

U programu su i obiteljski mjuzikl "Moje pjesme, moji snovi" iz 1965. koji vodi gledatelje u Austriju potkraj 30-ih godina prošlog stoljeća, te romantična komedija "Imaš poruku" iz 1998.

Ciklus će 29. prosinca zatvoriti posljednji film Stanleya Kubricka "Oči širom zatvorene" (1999.), u kojem su u glavnim ulogama tadašnji mladi supružnici Tom Cruise i Nicole Kidman. Kao iznajmljivač odjeće za maskenbale, ulogu u filmu ostvario je i Rade Šerbedžija.

"Primjeren svim dobnim skupinama te bogat raznovrsnim žanrovima, praznični ciklus kina Tuškanac budi djetinja sjećanja na bezbrižne blagdane i snježne zime provedene u okrilju najmilijih upravo uz naslove i danas imune na zub vremena, a kojima se rado vraćamo s jednakim nestrpljenjem", ističu iz "Tuškanca".