HRVATSKA U FRANKFURTU

400 tisuća kuna, a prijavila se samo Kršćanska sadašnjost

  • Autor: hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.09.2010 15:20
  • Objavljeno 17.09.2010 u 15:12
Frankfurt

Frankfurt

Izvor: Promo fotografije / Autor: buchmesse.de

Na hrvatskom štandu u petom paviljonu Međunarodnoga sajma knjiga u Frankfurtu trideset nakladnika izložit će 232 naslova, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Zdenko Ljevak

Napomenuo je da su od Ministarstva kulture za nastup na tom sajmu dobili 400 tisuća kuna, od kojih je 126 tisuća utrošeno na program, a ostatak na prostor i opremu štanda.

'Pozvali smo nakladnike da se prijave za dobivanje prostor na štandu', rekao je Ljevak, dodavši da se u zadanu roku prijavila samo Kršćanska sadašnjost, pa će ona na našem štandu dobiti prostor za vlastiti izlog.

Međunarodni Sajam knjiga u Frankfurtu održat će se od 6. do 11. listopada. Na dan otvaranja sajma svečano će biti otvoren hrvatski štand, na kojem će multimedijalni program biti posvećen Tinu Ujeviću u prigodi 55. obljetnice smrti, napomenuo je predsjednik Povjerenstva za organizaciju programa hrvatskih nakladnika na sajmu Juergen Ehgartner.

Izvijestio je da će na sajmu nastupiti književnici Ludwig Bauer, Miro Gavran, Edo Popović, Sanja Lovrenčić, Ivana Šojat-Kuči i Svjetlan Vidulić

Eugenija Ehgartner, predstavnica nakladničke kuće Leykam international, istaknula je da je kriterij za odabir autora bio prevedeno djelo na njemački jezik, objavljen prijevod na drugi jezik te najava prijevoda djela na njemački jezik.

'Osim na štandu, autori će predstavljati svoja djela na forumima', rekla je Ehgartner, dodavši da će za kraj sajma na hrvatskom štandu, u organizaciji Društva bivših studenata i prijatelja zagrebačkog sveučilišta, biti priređen program uz 80. obljetnicu života književnice Irene Vrkljan

Književnik Ludwig Bauer smatra da autori koji idu u Frankfurt nisu kontroverzni, nego istinski pisci te ne podliježu senzacionalizmu.

Miro Gavran je istaknuo da mu je svaki nastup u Frankfurtu donio sreću jer bi svaki put nakon toga bili objavljeni prijevodi njegovih knjiga. No, napomenuo je da rezultati sajma dolaze dva do šest mjeseci nakon njegova završetka.

Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu jedan od najvećih sajmova u svijetu, a ovogodišnja zemlja gost je Argentina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi