ROCK MODA

Proslavite 60. rođendan Rolling Stonesa u SIXTY Capsule

24.09.2022 u 08:21

Bionic
Reading

Robna marka Rolling Stonesa 'RS No. 9 Carnaby' i njegova vodeća trgovina u Londonu predstavili su ovoga ljeta novu kolekciju SIXTY Capsule, nazvanu po ljetnoj turneji sastava povodom 60. obljetnice postojanja benda.

Fokus novih modnih komada vizualno je privlačan, 'cyberdelični' logo jezika i usana, vrlo suvremena interpretacija originalnog dizajna Johna Paschea.

Kolekcija uključuje majicu kratkih rukava SIXTY Tongue, koja je dostupna u bijeloj, sivoj, crnoj i tamno sivoj vintage boji, majicu dugih rukava SIXTY Anniversary, SIXTY Anniversary Cyberdelic 'hudicu', RS No. 9 SIXTY Tour 'hudicu' s otiskom na leđima, kao i nekoliko kolekcionarskih dodataka uključujući šalicu, privjesak za ključeve i platnenu torbu.

Cjelokupna kolekcija sada je dostupna u glavnoj globalnoj trgovini Rolling Stonesa na adresi Carnaby Street 9 u Londonu, ali i za dostavu diljem svijeta. Cijene kreću od 30 funti, a asortiman odjeće dostupan je u veličinama od S do XXL.

  • +2
SIXTY Collection Izvor: RS No. 9 Carnaby / Autor: Promo

Stonesi su na početku turneje u srpnju odsvirali svoja dva londonska nastupa u Hyde Parku, u sklopu programa 'American Express presents BST', uz spektakularnu reakciju publike (procijenjeno je da je bilo prisutno 65.000 gledatelja) te uz opću prisutnost medija. U nizu koji je sadržavao nekoliko promjena u odnosu na njihov prvi nastup osam dana ranije, koncert su otvorili s 'Get Off Of My Cloud', dok su se tu po prvi put na set listi turneje SIXTY pojavile skladbe 'Angie', 'Like A Rolling Stone' i 'You Got Me Rocking'. Mjesta je bilo i za dvije pjesme iz solo karijere Keitha Richardsa – 'You Got The Silver' i 'Happy'.

Ugledni glazbeni kritičar Mark Beaumont iz The Independenta bio je oduševljen izvedbom Stonesa, nazvavši je u recenziji s pet zvjezdica (podnaslovljena 'Još uvijek najveći mračni party bend na svijetu'), 'jednom od najznačajnijih s područja blues rocka poznatih čovjeku'. Njegov kolega Mel Evans iz Metroa, pak, rekao je da je Mick Jagger 'bio u izrazito briljantnoj formi uz bend koji, šezdeset godina poslije, još uvijek ne propušta ritam'.

Turneja s ažuriranim rasporedom potom se preselila u Amsterdam, najavljujući potpuno izmijenjeni repertoar u Johan Cruijff Areni, koji je na koncu morao biti odgođen jer je Jagger bio pozitivan na Covid-19. Nakon oporavka, slijedili su nastupi u Bruxellesu, Beču, Lyonu, Parizu, Gelsenkirchenu i Stockholmu, prije nego što je itinerer završio početkom kolovoza u Berlinu.

Ukoliko niste uspjeli biti na nekom od tih koncerata, bilo iz pandemijskih, financijskih ili nekih drugih razloga, ne znači da se, kao fan Stonesa, ne možete okititi nekom od dizajnerskih majica kolekcije SIXTY s turneje, piti kavu iz šalice ili otključati vrata stana ključevima s privjeskom iz iste kolekcije. I sve za samo par stotina kuna. Proslava 60. rođendana Rolling Stonesa još traje!