GLAZBENA INDUSTRIJA

Odvažni dizajn ureda za kreativce iz 'ergele' Jay-Z-ja

27.09.2022 u 08:32

Bionic
Reading

Okruženi galerijama u njujorškoj četvrti Chelsea, novi uredi Roc Nationa savršeno se uklapaju u zbirku moderne umjetnosti osnivača kompanije i repera Jay-Z-ja izloženu posvuda u tom prostoru. Arhitekt Jeffrey Beers dizajnirao je elegantno okruženje za rad koje savršeno nadopunjuje impresivan popis talenata koje okuplja tvtka, kao i njezinih drugih kreativnih pothvata

Prvo što tu posjetitelj primijeti jest da je prostor otvoren, transparentan i hrabar, uz naglašenu želju da se zaposlenici osjećaju kreativno i bez osjećaja zapreka u pogledu iznošenja ideja. Mješavina materijala, uključujući brušeni beton i pocrnjelo metalno uokvireno staklo, uparena je s toplim detaljima od orahovine i zidnim oblogama s teksturom što rezultira sofisticiranim, ali udobnim prostorima.

'Od početka smo htjeli uhvatiti i izraziti modernu, vodeću kulturu Roc Nationa. Dizajn je morao biti hrabar i neustrašiv... Po svim katovima dizajnirali smo prostore za odmor kako bismo potaknuli okupljanja i povezanost između osoblja i posjetitelja', kaže Beers.

Savršeno za pandemijsko doba, odlučili su zatvoriti pojedinačne urede iza uokvirenih staklenih stijena koje odražavaju hodnike ispunjene svjetlom. Bijeli zidovi, betonski podovi i crni detalji čine čistu pozadinu modernog namještaja i suvremene umjetnosti.

'U Roc Nationu potiču se individualnost i kreativnost, pa osoblje može slobodno urediti svoj radni prostor, prema vlastitoj želji', govori Beers.

Jay Z ured Izvor: Jeffrey Beers International / Autor: Društvene mreže

Kružna soba djeluje kao kazalište društvenih medija s kombinacijom udobnih zakrivljenih sofa i radnih stolova, a umjetnik iz Toronta, Ranbir Sidhu, osnivač tvrtke Futurezone, dizajnirao je crno-bijeli papirnati stolić-avion. Sidhi, inače, redovito izrađuje komade koje od njega naručuju Drake i Jay-Z.

Četiri direktorska apartmana posebno su dizajnirana za svakog od rukovoditelja tvrtke, sa stambenom estetikom i individualno odabranim namještajem koji djeluje luksuzno, ali i vrlo udobno.

U Jay-Z-jevom uredu, kao i u cijelom sjedištu, umjetnička djela, prvenstveno afroameričkih umjetnika, sjaje na pozadini neutralnih gipsanih zidova i glatkih staklenih kućišta. Za razliku od umjetničkog programa sjedišta Roc Nationa u Los Angelesu (koji više naginje prema talentima u usponu), uredi na Manhattanu bogati su prepoznatljivim umjetninama trenutačno najpoznatijih imena.