'STRUČNJAK ZA EURO'

Svjetska banka demantirala Hrvatske suvereniste: Nemamo pojma tko je Michel Schulter

16.04.2019 u 16:26

Bionic
Reading

Svjetska banka u utorak je demantirala navode Hrvatskih suverenista da je na njihovoj konferenciji 'Snažne vrijednosti, snažni narodi, snažna Europa' sudjelovao savjetnik Svjetske banke Michael Schluter, istaknuvši da Schluter nije njihov zaposlenik pa se njegovi stavovi ne bi smjeli povezivati sa Svjetskom bankom.

Hrvatski suverenisti u ponedjeljak su priopćili da je na njihovoj konferenciji sudjelovao i 'engleski ekonomist s Oxforda i savjetnik Svjetske banke Michael Schluter', koji je ustvrdio kako bi Hrvatskoj uvođenje eura donijelo više štete nego koristi.

Schluter je rekao da je uvođenje eura politička, a ne ekonomska odluka, ustvrdivši da će za Hrvatsku ekonomske štete biti puno veće od koristi, kao što se dogodilo Italiji, Grčkoj, Španjolskoj ili Portugalu jer je euro 'prejak' za njihovo gospodarstvo pa trpe njihova proizvodnja, izvoz i turizam.

U reakciji iz Svjetske banke opovrgnuli su da je riječ o njihovu sadašnjem ili bivšem zaposleniku te poručili kako protivljenje uvođenju eura nije stajalište Svjetske banke.

'Moramo naglasiti da g. Schluter nije zaposlen, niti je nedavno bio zaposlen u Svjetskoj banci, niti kao savjetnik, niti kao konzultant. Njegovi osobni stavovi ne bi se ni na koji način smjeli povezivati sa stavovima Svjetske banke. Svjetska banka podupire napore Republike Hrvatske da u skorijoj budućnosti uvede euro kao nacionalnu valutu', priopćili su iz Svjetske banke.

  • +11
Hrast i HKS zajedno izlaze na izbore za Europski parlament Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL