gužva u dip-u

Suverenisti predali listu, Tomašić: Dobit ćemo više glasova od konkurenata

  • Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 08.04.2019 12:50
  • Objavljeno 08.04.2019 u 12:35
Bionic
Reading

Hrvatski suverenisti predvođeni aktualnom eurozastupnicom ružom tomašić oko podneva predali su listu u Državnom izbornom povjerenstvu. Koalicija koja okuplja Hrast, Hrvatske konzervativce, HSP dr. Ante Starčević uvjerena je da će dobiti puno više glasova od konkurenata

'Idemo raditi, idemo pokazati ljudima da imaju za koga glasati i da izađu na izbore', kazala je nakon predaje liste Ruža Tomašić, koja je nositeljica.

Uvjerena je da upravo oni imaju najbolju listu. Osim tomašić na njoj su i Ladislav Ilčić, Željko Sačić, Pero Kovačević, bivša ministrica Bernardica Juretić Rožman, dok je posljednji na listi saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

Upitana po čemu se razlikuju od drugih lista, Tomašić kaže: 'Uvijek govorim gledajte što političari rade, nemojte slušati što govore. Ako pogledate što smo mi sve napravili u svojim privatnim i političkim životima vidjet ćete da jesmo najbolja lista. Sve što govorimo to i radimo te iza toga stojimo.

S obzirom da se svjetonazorski gotovo poklapaju s Neovisnim za Hrvatsku, novinari su upitali strahuje li da će jedni drugim ukrasti glasove i tako i jedni i drugi ostati bez mandata.

'Ovdje se ne radi o izborima za hrvatski parlament gdje oni jesu, ovdje se radi o Europskom parlamentu gdje sam ja zastupnica i gdje sam svojim radom doista pokazala kako se boriti za hrvatske nacionalne interese. Ne bojim se da će se rascjepkati glasovi', kazala je Tomašić.

Nada se da će svi oni koji su do sada ostajali doma na dan izbora izaći na birališta. Vjeruje da će dobiti puno više glasova od konkurenata.

'Ovo je jedna sinergija, mi smo konačno se konsolidirali i idemo zajedno na izbore. To je ono što su birači tražili cijelo vrijeme i sada imaju', poručila je Tomašić.