neobična kampanja

Mirela Holy pozirala s krojačkim metrom i poručila: Skrojimo EU po našoj mjeri

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 15.05.2019 11:40
  • Objavljeno 15.05.2019 u 11:40

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SDP

Mirela Holy, koja se nalazi na 11. mjestu SDP-ove liste, u sklopu svoje kampanje #krojimEUposvom u kreacijama hrvatskih dizajnera poziva birače da u nedjelju 26. svibnja izađu na birališta, uzmu olovke u ruke i postanu krojači svoje sudbine

Putem kampanje #krojimEUposvom Holy, prioppćili su iz SDP-a, ilustrira projekte i programe za koje bi se u Europskom parlamentu zalagala te promovira hrvatske kreativne industrije kao važan dio tranzicije na kružnu ekonomiju.

'Cilj kružne ekonomije je manjim iskorištavanjem resursa stvoriti daleko veću vrijednost kvalitetnih proizvoda stvorenih kroz kreativne ideje. Hrvatska ima sjajne dizajnere i inovatore kojima treba promocija i umrežavanje u EU, a u tome im se može pomoći političkim djelovanjem, ali i organizacijom izložbi, konferencija i sajmova', poručuje se u priopćenju.

Osim kreativnih industrija, kružna ekonomija podrazumijeva i implementaciju koncepta bio gospodarstva koji neodržive gospodarske prakse mijenja obnovljivima. 'U implementaciji bio gospodarstva ključno mjesto ima potpuna liberalizacija i legalizacija konoplje jer se biokompozitima od konoplje može nadomjestiti okolišno štetna plastika te proizvoditi eko papir, tekstil, izolacijski materijali, beton, boje i lakovi i lijekovi. Iako se zaštitu okoliša prezentira kao skupu i nekonkurentnu, zaštita okoliša integrirana u gospodarske projekte otvara nova radna mjesta i utječe na pravedniju transformaciju društva. To dokazuju brojke jer kreativne industrije bilježe najveći rast i u ovom trenutku zapošljavaju 12 milijuna ljudi u EU, sudjeluju s 4 posto u BDP EU i pozicioniraju EU na 2. mjesto u svijetu po razvijenosti kreativnih industrija, odmah iza Azije. Procjene primjene kružne ekonomije u EU sežu do rasta produktivnosti za 30 posto do 2030. uz 1 posto rasta BDP-a i stvaranje dva milijuna novih radnih mjesta te uštede koje se procjenjuju na 600 milijardi eura godišnje, pojašnjavaju u SDP-u.

  • +8
  • +5

Mirela Holy

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Europska unija je interesna zajednica koja za Hrvatsku može biti sredstvo za kvalitetan razvoj, jačanje jednakopravnosti i pravednosti, no da bismo u tome uspjeli moramo uzeti stvar u svoje ruke. Utjecaj u EU nam nitko neće dati jer se moć nikada ne daje, moć se uvijek osvaja. I zato EU sami trebamo skrojiti po svom', poručuje Mirela Holy putem kampanje #krojimEUposvom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!