prijeti mu zatvor

Muškarcu iz Daruvara poštom stigla kila marihuane iz Kanade

28.02.2024 u 15:30

Bionic
Reading

U policijskom pritvoru s kaznenom prijavom za zlouporabe droga zbog koje mu prijeti zatvorska kazna završio je mladić s daruvarskog područja koji je preko interneta naručio gotovo kilogram marihuane koja mu je stigla poštom

Poštansku pošiljku 25-godišnji mladić zaprimio je deklariranu kao odjevni predmet, no u njoj se nalazilo 960 grama marihuane, a policija ga je otkrila jer je pošiljku nadzirala "prikrivenim mjerama i radnjama".

Nakon što je mladić preuzeo pošiljku, policija je utvrdila da je poslana iz Kanade, a pronađena su dva paketa ispunjena suhom biljnom materijom za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o marihuani.

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga stana u Daruvaru kojeg koristi 25-godišnjak gdje je pronađena manja količina hašiša, staklenka s poklopcem unutar koje se nalazila manja količina amfetamina, dvije precizne digitalne vage s tragovima droge te prijenosno računalo za koje policija sumnja da je korišteno za počinjenje kaznenog djela.

Sva oduzeta droga će biti proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu na toksikološko vještačenje.

Osumnjičeni 25-godišnjak je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona, priopćila je policija u srijedu.