reakcija na tekst

'Zračna luka Franjo Tuđman dvije godine za redom proglašena je najboljom zračnom lukom u svojoj kategoriji u Europi'

04.12.2020 u 18:41

Bionic
Reading

Međunarodna zračna luka Zagreb d.d. reagirala je na tekst objavljen na tportalu pod naslovom 'Zračna luka Franjo Tuđman proglašena uvjerljivo najlošijom u Europi, dobili nula bodova'

Danas je na portalu t-portal.hr objavljena vijest 'Zračna luka Franjo Tuđman proglašena uvjerljivo najlošijom u Europi, dobili nula bodova' o rangiranju zračne luke Franjo Tuđman prema istraživanju njemačke internetske platforme za putovanja vlakom, autobusom i avionom OMNIO.

Želimo istaknuti da je riječ o upitnom istraživanju s obzirom da se kod provođenja anketiranja ne zahtijeva dokaz da je osoba koja ispunjava anketu stvarni putnik zračne luke Franjo Tuđman u predmetnom istraživačkom razdoblju.

Nije potrebno posebno napominjati da je tijekom 2020. godine, radi izvanrednih okolnosti i epidemioloških restrikcija došlo do izravnog utjecaja na raspoloživost pojedinih usluga zračnih luka u datom trenutku (restorana, trgovina i ostalih komercijalnih usluga).

Različite države u Europi su istovremeno imale različite restrikcije na snazi, koje su izravno utjecale na raspoložive usluge pojedinih zračnih luka.

Upravo iz gore navedenih razloga Međunarodna zračna luka Zagreb redovito i kontinuirano provodi dvije vrste relevantnih istraživanja unutar zrakoplovne industrije: ACI ASQ (ACI – Airport Service Quality Survey) i PSS (Passenger Satisfaction Survey), koja nam omogućavaju globalnu usporedbu sa drugim zračnim lukama u našoj kategoriji (2 – 5 milijuna putnika godišnje EU). Istraživanja se provode striktnom metodologijom, u putničkom terminalu, u realnom vremenu, sa stvarnim putnicima zagrebačke zračne luke, a u zoni međunarodnih i domaćih odlazaka.

Prema rezultatima tih istraživanja Zračna luka Franjo Tuđman dvije godine za redom (2018. i 2019.) proglašena je najboljom zračnom lukom u svojoj kategoriji u Europi.