legenda burze

Zna li on nešto više: Soros naljutio Muska i poručio što misli o električnim vozilima

18.05.2023 u 19:05

Bionic
Reading

George Soros, mađarsko-američki milijarder, ulagač i izdašan donator raznih udruga za promicanje civilnog društva, navodno je prodao cjelokupan udio koji je imao u kompaniji Tesla Elona Muska

Kako pišu američki mediji, Soros se odlučio na prodaju 132.000 dionica Tesle nakon što su one ove godine impresivno porasle slijedeći dobre rezultate Muskove tvrtke.

Sorosev obiteljski fond kupovao je dionice Tesle tijekom drugog kvartala 2022. te ih je sada likvidirao, pri čemu je sigurno solidno zaradio.

Samo u prvom kvartalu ove godine dionice Tesle skočile su zapanjujućih 68 posto, što je i posljedica očekivanja ulagača da će američka središnja banka FED uskoro usporiti s borbom protiv inflacije, ali i posljedica rasta cijena dionica diljem američkog tehnološkog sektora.

Sorosev fond također je smanjio udio u tvrtki Rivian Automotive, koja se također bavi električnim vozilima, no ne spominje se koliko je dionica točno prodao.

Uz 'bijeg' iz sektora električnih vozila, Soros je smanjio izloženost problematičnoj First Horizon Bank, a kupio je više dionica Netflixa, Walmarta i kineske internetske trgovine JD.com.