SUDBINA KONSTRUKTORA

Žderić: Spreman sam se odreći vlasništva

15.02.2013 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon što ga je jučer oštro napao Slavko Linić poručivši mu da ga može biti sram jer ne plaća radnike te da će Konstruktor prvi završiti stečajem, direktor posrnulog građevinara Željko Žderić u HRT-ovoj 'Temi dana', uzvratio mu je vrlo smireno: 'Ministar samo radi svoj posao'

Žderić vjeruje kako će se na sudskom ročištu 13. ožujka proći predloženi plan restrukturiranja koji predviđa promjenu vlasničke strukture Konstruktor inženjeringa kako bi se nastavilo poslovanje. Prema predloženom planu restrukturiranja, dobavljači Konstruktora trebali bi dobiti udio od 63 posto, država (porezna uprava i državna poduzeća) 37 posto, a postojeći dioničari zadržali bi samo 0,3 posto.

Direktor posrnulog poduzeća tvrdi da nikad nije bio većinski vlasnik Konstruktora, kazao je da su svi dioničari bili zaposlenici poduzeća, da je njegov vlasnički udio iznosio 17 posto, a sada bi postojeći dioničari trebali 'pasti na nulu'.

'Osnovna je stvar ta da ljudi rade i preživi 1.200 obitelji. Konstruktor želi raditi i zaraditi, sva gradilišta mogu biti otvorena idući tjedan i tada će sve biti u redu i za radnike. Imamo milijardu kuna poslova ugovorenih u državi i milijardu vani, a gradilište prema Pločama dovršit ćemo i prije roka, ako nas se pusti', rekao je Željko Žderić u HTV-ovoj emisiji 'Tema dana'.

Za situaciji u kompaniji okrivio je državne investitore, HAC i HC koji su otezali s ugovorenim poslovima dok su se Konstruktoru gomilali troškovi, koje državne tvrtke sada osporavaju.