ide i nagrada za uskrs

Zbog iznimnog truda preko 9000 radnika Konzuma dobit će novčanu nagradu; ponavljaju da su sva skladišta puna robe

18.03.2020 u 16:24

Bionic
Reading

U znak zahvalnosti zaposlenicima na ogromnom radu i trudu u prethodnom razdoblju, Uprava Konzuma donijela je odluku o isplati dodatka za posebne okolnosti na radu od 15 posto po satu na odrađenu satnicu. Dodatak će dobiti više od 9.000 zaposlenika koji rade u prodavaonicama, online prodavaonici, skladištima, Velpro centrima te prijevozu u lancu opskrbe.

„Ponosni smo na sve naše zaposlenike koji su proteklih dana bili pod iznimnim pritiskom, a osobito na one koji su podnijeli najveći teret u cilju da osiguraju što normalniji rad naših trgovina. Svi vjerujemo da zajedno možemo prebroditi ovu zahtjevnu situaciju, pri čemu će nam sigurnost i dobrobit naših zaposlenika i kupaca uvijek biti na prvom mjestu“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma. Ujedno je najavio i da će Konzum u povodu Uskrsa, koji su aktualna događanja stavila u drugi plan, i ove godine svim zaposlenicima isplatiti uskrsnicu u ukupnom iznosu od 1.000 kuna.

Konzum je odlučio da zbog sigurnosti svih koji sudjeluju u procesu dizajna, tiska i distribucije, neće otisnuti ovotjedni i idući broj kataloga, no akcijske cijene artikala i dalje će biti istaknute na policama u trgovinama te u online katalogu.

Ujedno se, ponavlja Konzum, radi sigurnosti kupaca i zaposlenika, u cijelom lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima Konzuma, uz redovite sigurnosne procedure, provode i pojačane higijenske i sanitarne mjere, kao i redovite dezinfekcije blagajni, opreme i POS uređaja. Nabavljen je i dovoljan broj zaštitnih maski i rukavica za djelatnike.

Predsjednik Uprave Konzuma ponovio je i važnost odgovornog ponašanja prilikom kupnje, koje podrazumijeva izbjegavanje bliskog kontakta i dužih zadržavanja u trgovinama te prednost beskontaktnom plaćanju karticama.

„Činimo sve kako bismo odgovorili na sve izazove proteklih dana i u danima koji su pred nama, ali pritom trebamo i pomoć i suradnju kupaca. U ime svih zaposlenika molim ih da budu pažljivi tijekom kupnje – razumijemo da su zabrinuti, no molimo da imaju na umu da kupnja više proizvoda nego što im je potrebno može značiti da će drugi kupci ostati bez mogućnosti da i sami kupe taj isti proizvod. Na svima je nama odgovornost da kupujemo koliko je nama i članovima našeg kućanstva potrebno i svega će biti dovoljno ako u ovome svi budemo racionalni i razboriti“, rekao je Ledić.

Konzum opetovano naglašava kako su njegove trgovine i dalje, unatoč pojačanoj potražnji, dobro opskrbljene te su skladišta opremljena zalihama dovoljnima i za daljnje povećanje prometa. Konzum je u neprestanoj komunikaciji s Vladom i dobavljačima kako bi osigurao što bržu isporuku proizvoda u trgovine, a police se stalno pune proizvodima u čemu zaposlenicima pomažu i članovi Uprave i menadžmenta kompanije nakon svog radnog vremena i u noćnim smjenama.

„Podsjećam kupce na to da svega imamo dovoljno i molim da imaju strpljenja i razumijevanja ako određeni proizvod ne mogu u istom trenutku pronaći na polici. Naši zaposlenici daju sve od sebe da police pune što brže, pri čemu prednost daju namirnicama i proizvodima za kojima u ovom trenutku vlada najveća potražnja“, ponovio je predsjednik Uprave Konzuma.

Novi pozivni centar za koronavirus 113 - ilustracija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Iako je organizacija poslovanja i normalnih tokova opskrbe u proteklim tjednima bila iznimno zahtjevna za sve zaposlenike najvećeg hrvatskog maloprodajnog lanca, Konzum nije zaboravio najpotrebitije. Donacijom od 100.000 kuna Hrvatskom Crvenom križu odlučio je pomoći u borbi protiv širenja koronavirusa.

„Zahvalni smo Konzumu što je i u ovom izazovnom razdoblju mislio na najugroženije i prepoznao Hrvatski Crveni križ kao organizaciju koja pomaže i koja provodi aktivnosti usmjerene na borbu protiv širenja koronavirusa, primarno kroz organizaciju pomoći našim starijim i nemoćnim sugrađanima“, izjavio je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

„Društvena odgovornost u ovakvim je situacijama važnija nego ikad i, unatoč svim izazovima koje i sami svakodnevno rješavamo, ne smijemo zaboraviti na one slabije i ugroženije od nas. Vjerujemo da ćemo donacijom Hrvatskom Crvenom križu pomoći onima koji to u ovim trenucima najviše trebaju“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.