Mato Brlošić

'Žao mi je što Ramljak odlazi, dobro je radio i stabilizirao Agrokor'

21.02.2018 u 13:57

Bionic
Reading

Mato Brlošić, predstavnik malih proizvođača i poljoprivrednika u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora, žali što je Ante Ramljak dao ostavku. 'Radio je dobro i stabilizirao kompaniju, a radije bih da do ovoga nije došlo', rekao nam je Brlošić

Brlošić kaže kako ga je ostavka osobno iznenadila jer su proteklih mjeseci dobro surađivali i napravili dobar posao, pogotovo za male i mikro dobavljače koji su uspjeli naplatiti dugove iz ere Ivice Todorića. Dodaje kako se čuo s Ramljakom i da razumije zbog čega je otišao. 

'Vjerujem da bismo došli do nagodbe da je ostao, a sada to više neće biti tako lako. On je bio u stalnom kontaktu s nama dobavljačima i vjerovali smo mu', kaže Brlošić za tportal.

Brlošić nije želio prognozirati tko će biti novi povjerenik.

'U situaciju s Agrokorom uložio sam puno svojeg slobodnog vremena i novca. U stalnom vjerovničkom vijeću me vjerojatno neće biti i nadam se pozitivnom raspletu u kojem će sve kompanije nastaviti poslovati', zaključio je naš sugovornik. 

Podsjetimo, Marica Vidaković, predstavnica dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću, kazala je jutros kako bi donošenje nagodbe moglo biti paralizirano. 

'Smatram da je u ovom trenutku proces u vrlo osjetljivoj fazi. Mislim da to neće proći tako jednostavno i da će proces doživjeti određene paralize, tj. zastoje u pregovorima i u onome što je trebalo uslijediti ovih dana, a to je privođenje kraju nagodbe. Reakcija vjerovnika ovisit će o odluci Vlade jer se ipak radi o našim tražbinama pa će se nešto, valjda, i nas pitati. U svakom slučaju, proces je u vrlo osjetljivoj fazi', rekla je Vidaković.

  • +8
Ante Ramljak nakon sastanka s dobavljačima Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic