PISMO PREMIJERU

Ramljak pisao Plenkoviću: Zbog dugog perioda tišine u kojoj se Vi...

21.02.2018 u 12:12

Bionic
Reading

Ante Ramljak je u pismu upućenom premijeru Andreju Plenkoviću, u kojem obrazlaže zbog čega podnosi ostavku, napisao kako nije imao jasnu podršku cijele Vlade u postupku izvanredne uprave

'Zbog dugog perioda tišine u kojoj se Vi kao predsjednik niste izjasnili vezano za izvještaj o angažiranju savjetnika 5. veljače, shvaćam da nemam Vaše povjerenje', napisao je Ramljak, piše Večernji list.

'Bez jasne podrške cijele Vlade zakonitom provođenju postupka, kao izvanredni povjerenik ja nisam više u mogućnosti provoditi postupak izvanredne uprave. Zato što tu podršku nemam, procjenjujem da postupak ne mogu dovesti do postizanja nagodbe među vjerovnicima u zakonom predviđenom roku', napisao je Ramljak u pismu.

Ramljak je ustvrdio da je sa suradnicima i zaposlenicima stabilizirao poslovanje, da su očuvali zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da vjerovnici mogu ispregovarati nagodbu do kraja.

'Nažalost, neizvjesnost vezana uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika, koju su stvorile politika i razne interesne skupine, snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe, jer ne vidim drugi način na koji bih mogao odblokirati pat-poziciju u koju je postupak doveden', napisao je Ramljak.

  • +7
Predstavljanje Ante Ramljaka u Vladi Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL