neće biti prepreka

Ramljak objasnio zašto je podnio ostavku

21.02.2018 u 10:21

Bionic
Reading

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak u utorak je podnio neopozivu ostavku premijeru Andreju Plenkoviću, potvrđeno je iz koncerna.

Podnošenje ostavke Ramljak je objasnio sljedećim riječima: 'Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci.'

Premijer Andrej Plenković sinoć je nakon dugog razgovora s Ramljakom odlučio potražiti novog izvanrednog povjerenika za posrnuli koncern. Ime Ramljakova nasljednika mogli bismo saznati već danas. Najkasnije do podne javnosti će se obratiti predsjednik Vlade.

Tportal doznaje kako je među izglednim kandidatima Zvonimir Mrsić, aktualni savjetnik izvanrednog povjerenika za Agrokor za poslovnu grupu hrana, dok se u novinarskim krugovima pronijela informacija kako je drugi kandidat Vladimir Bošnjak, savjetnik izvanrednog povjerenika za financije i strategije.

Ante Ramljak Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic