ULAGANJE U INFRASTRUKTURU

Za vodoopskrbu i odvodnju u Bakru 50 milijuna kuna

30.12.2021 u 17:16

Bionic
Reading

Ugovor o financiranju radova na izgradnji kanalizacijskog sustava i vodoopskrbe u Bakru, vrijedan 50 milijuna kuna, potpisali su u četvrtak predstavnici Grada Bakra i Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija.

Nakon ugovora o financiranju potpisani su i ugovori o izvođenju radova, koje će obavljati tvrtke GP Krk i Loveco.

Vrijednost ugovora za izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda grada Bakra, u sklopu kojeg će biti izgrađen obalni kolektor, iznosi 29,8 milijuna kuna bez PDV-a. Radove će obaviti GP Krk, a rok završetka je 20 mjeseci.

Izvođač radova na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda je zajednica ponuditelja u kojoj su tvrtke GP Krk i Loveco, vrijednost radova je 13,6 milijuna kuna bez PDV-a, a rok završetka 20 mjeseci. U sklopu projekta, ranije je ugovorena izgradnja podmorskog ispusta u vrijednosti 777.079 kuna bez PDV-a.

Gradonačelnik Tomislav Klarić rekao je da se projekt financira iz proračuna Grada Bakra te da je riječ o višegodišnjoj težnji da se izgradi kanalizacijski sustav u središtu Bakra.

Projekt uključuje izvođenje radova na izgradnji kanalizacijskog sustava i vodovodnih cjevovoda uz trasu kanalizacije te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s podmorskim ispustom. Predviđena je izgradnja 3150 metara sanitarne kanalizacije, od čega 2300 metara gravitacijskih kolektora i 850 metara tlačnih cjevovoda.

Bit će izgrađene tri kanalizacijske crpne stanice, dva sigurnosna preljeva kanalizacijskih crpnih stanica i vodovod od 3000 metara. Projekt će omogućiti da se ukinu izravni ispusti u more, a kanalizacijska mreža će biti spojena na novi obalni kolektor.