OBJAVA U PETAK

Za Telekom Srbije stigle četiri ponude: U igri Slovenci i Kinezi

16.11.2015 u 11:52

Bionic
Reading

Ponude za privatizaciju Telekoma Srbije trebale bi biti otvorene u petak, a kako N1 neslužbeno saznaje, stigle su četiri ponude za kupnju te nacionalne telekomunikacijske kompanije

Agencija za privatizaciju objavila je 3. srpnja poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala Telekoma Srbija. Prvobitno je bilo planirano da ponude budu objavljene 16. studenog, ali je, kako se doznaje, to odgođeno za petak.

Mediji su prethodnih dana pisali da su za akviziciju Telekoma zainteresirani Telekom Slovenije koji je navodno podnio zajedničku obavezujuću ponudu s američkim fondom Apolo, kao i Telekom Kine, čiji su se rukovodeći ljudi početkom mjeseca sastali s nadležnim predstavnicima Vlade Srbije u Beogradu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. studenog da se Telekom neće prodavati ako se ne dobije dobra cijena, ali je istaknuo da 'neće biti sretan ako proces privatizacije ne bude uspješan', jer će se onda, kako je dodao, kompanija naći u ozbiljnim problemima.

Sindikati se, s druge strane, protive prodaji Telekoma zbog čega su i prošlog tjedna organizirali prosvjed ispred Vlade Srbije.