otkriće 24 sata

Vrdoljak u Splitu gradi stanove od 16 milijuna kuna, keširao i pozajmicu od 450.000 da sve ide glatko

18.10.2019 u 21:49

Bionic
Reading

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a vlasnik je pola tvrtke Sunčani Žnjan koja nedaleko od splitske plaže gradi zgradu s 10 stanova i dva poslovna prostora. Vrdoljak je iskeširao pozajmicu od 450.000 kuna kako bi gradnja tekla glatko.

Luksuzne stanove površine od 65 do 137 kvadrata gradi bivši ministar gospodarstva i čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak i njegov stranački kolega Klement Bašić preko tvrtke Sunčani Žnjan, otkrivaju u 24 sata. Nakon što je otkriveno da je šef HNS-a upravo kupio stan u Zagrebu od 168,5 kvadrata za 2,4 milijuna kuna, sada otkrivamo i detalje ovog luksuznog projekta u Splitu. Radi se o zgradi koja ima 10 stanova, dva poslovna prostora i garažna mjesta. Na gradilištu se vidi da se zgrada ubrzano dovršava.

Prema oglašenoj cijeni, kvadratura stanova i poslovnih prostora vrijedi oko 16,4 milijuna kuna. Ali sam Vrdoljak je za 24 sata potvrdio da ih prodaju po višoj cijeni od onih na stranicama tvrtke: nešto nižoj od 3000 eura.

'Prodaja ide dobro i mogu reći da ćemo pristojno zaraditi jer smo podigli nivo kvalitete gradnje u Splitu. Ja sam ušao u projekt naknadno, Bašić je već imao zemljište koje je kupljeno od privatnika, a nije bilo nikakvih prenamjena zemljišta', rekao nam je kratko Vrdoljak.

Poručio je i da je dao pozajmicu svom partneru, ali da je ona vraćena od avansa prodaje stanova na Žnjanu, pa ju je onda iskoristio za kupnju stana u Zagrebu. Detalje o visini pozajmice nije htio otkriti, ali je njegov partner rekao da se radi o 450.000 kuna.