MINISTAR SE PRAVDA

Vrdoljak: Nisu me razumjeli, hvala i radnicima

30.01.2013 u 15:50

Bionic
Reading

'Moja izjava je krivo protumačena. Naravno da i poslodavci i radnici zajedno stvaraju ono što Hrvatskoj danas treba', poručio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak dan nakon što se zahvalio poslodavcima jer, kako je rekao, hrane svoje radnike

'Ne treba se stidjeti niti zaboraviti da u hrvatskom postoje četiri ključne riječi kojih se ne treba stidjeti ponoviti - izvoli, hvala, oprosti i molim. Jedna od njih je i hvala i kako sam se zahvalio ljudima koji vode tvrtke, koji daju ljudima posao, tako ću bez imalo stida i bez imalo želje za dodvoravanjem nego istinu reći, zahvaliti ljudima koji rade za plaće koje vjerojatno nisu dostatne, posebno onima koji rade a ne dobivaju plaću i reći da se svatko od nas ne treba ljutiti ako čuje ako je netko nekom drugom rekao hvala'.

'Nisam ništa loše mislio o tome kada sam se jednima zahvalio na njihovom dijelu posla. Nisam loše mislio o onim drugima koji tamo nisu bili prisutni', kaže ministar.

'Bio sam radnik, bio sam poslodavac, sad sam dio Vlade i u sve tri faze sam se osjećao kao radnik koji daje svoj doprinos svom društvu, nekad manje uspješan nekad više, ali uvijek otvorenog srca, nikad se ne stideći reći molim, izvoli, oprosti, hvala', pojašnjava Vrdoljak.

'Zato poručujem sindikatima da se ne ljute ništa, da i njih poštujem i cijenim, ne zato što im se mislim dodvoravati, ne pada mi napamet, nego zato što znam da im nije lako, da im je članstvo u velikim problemima, i da neće ova država ići naprijed ako se ljutimo, ako nekom drugom kažemo hvala, nego će ići naprijed jedino ako svoj doprinos daju oni koji najviše doprinose radnici, oni koji najviše doprinose poslodavci i oni koji im trebaju pomoći da uspiju, a to je Vlada RH', zaključio je Vrdoljak.