OD 0,2 DO 0,9 POSTO

Volksbank smanjuje kamate na kredite u švicarcima

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.09.2011 15:53
  • Objavljeno 07.09.2011 u 15:11
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na smanjenje kamatnih stopa za kredite u švicarcima odlučio se i Volksbank. Od 15. rujna kamatne stope na 70 posto portfelja stambenih kredita bit će manje od 0,2 do 0,9 postotnih poena

'Budući da su zbog tečajnih kretanja CHF-a prema EUR-u i HRK-u anuiteti koje klijenti otplaćuju znatno veći u odnosu na početak otplate kredita, banka je odlučila smanjiti kamatnu stopu u nastojanju da im i na ovaj način pokuša olakšati otplatu kredita', ističe se u priopćenju.

Smanjenje kamatne stope provest će se za portfelj stambenih kredita s valutnom klauzulom vezanom uz CHF, a iznos smanjenja ovisno o statusu klijenta i važećoj kamatnoj stopi kreće se u rasponu od 0,2 do čak 0,9 postotnih poena.

Svojim klijentima sa stambenim kreditima uz CHF Volksbank pruža i nekoliko mogućnosti odgođene otplate, od ugovaranja počeka sukladno individualnoj financijskoj situaciji klijenta, konverzije kredita u HRK ili EUR (uz izračun i savjetovanje), kao i ugovaranje odgođenog potraživanja po kreditu sukladno memorandumu i dodatku memorandumu koje su vodeće banke potpisale s Vladom Republike Hrvatske.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi