PROSVJED I DALJE MOGUĆ

Vladina odluka za Udrugu Franak nije dovoljna

19.01.2015 u 17:57

Bionic
Reading

'Odluka Vlade nije dovoljna', prva je rekacija iz udruge Franak koju je iznio Božo Ivošević u emisiji HRT-a Hrvatska uživo

'Mi ćemo razmotriti prijedlog Vlade. Rok koji se je zadala Vlada od godine dana da riješi dužničku situaciju je predugačak. Može se protegnuti na početak iduće godine, dakle može se prenijeti drugoj Vladi. Korisnici sada imaju kamatu od 3,23 posto i tečaj franka 6,39 kuna što je neodrživo. To je daleko više od početnog tečaja koji je otišao 80 posto više od početnog. Udruga Franak traži da tečaj 6,39 bude vatrogasna mjera, za prvi mjesec eventualno za drugi ove godine te da se usvoje zahtjevi udruge Franak do 1. ožujka. Od 3.8.2011. godine upozoravamo na stanje dužnika', rekao je Ivošević.

'Od Vlade tražimo da se napravi konverzija kredita u kune po tečaju na dan potpisivanja kredita. Tražimo da kamata bude kao kamata na početku. Tražimo i povrat više uplaćenih sredstava te obustavu ovrha i deložacija korisnika kredita. Peti zahtjev je metodologija fiksnog određivanja marži za kredite. Pratit ćemo razvoj situacije i pokrenuli smo mobilizaciju za mogući prosvjed. Imamo potporu udruge Blokirani i Živi zid. Odluka Vlade nije dovoljna', rekao je Ivošević.