HUP O ZABRANI RADA PR AGENCIJA

'Vlada nanijela nemjerljivu štetu cijeloj struci'

26.07.2012 u 15:19

Bionic
Reading

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podržala Hrvatsku udrugu komunikacijskih agencija (HUKA) i Hrvatsku udrugu za odnose s javnošću (HUOJ)

Iz HUP-a su izvijestili da su se danas sastali s predstavnicima domaće PR struke koji su ukazali na prošlotjednu problematičnu odluku Vlade o zabrani korištenja usluga PR agencija u čitavom državnom i javnom sektoru, čime se jedna struka posve neopravdano izdvojila i isključila iz poslovanja na značajnom dijelu domaćeg tržišta. Ocijenjeno je kako, u trenutku kada je pod kontrolom države oko 50 posto BDP-a, takva odluka predstavlja dodatan udarac poduzetnicima u PR industriji koji su, kao i ostatak gospodarstva, snažno pogođeni krizom.

'Odluka Vlade objašnjena je potrebom štednje, no u situaciji kada se rad s državom od svih pružatelja intelektualnih usluga brani samo PR stručnjacima, takvo objašnjenje djeluje neutemeljeno', stoji u priopćenju HUP-a.

Zato HUP poziva Vladu da preispita donesenu odluku i omogući ravnopravan tretman poduzetnicima u odnosima s javnošću svim ostalim poduzetnicima.

'Vlada svojim djelovanjem mora podržavati razvoj privatne inicijative, a ne je zabranama i isključivanjem poslovanja s državnim i javnim sektorom gušiti. Ovom odlukom Vlade nije nanesena samo materijalna, već i nemjerljiva reputacijska šteta čitavoj struci odnosa s javnošću, kako stručnjacima u agencijama, tako i onima u tvrtkama i institucijama', zaključeno je na sastanku u HUP-u.