DIGITALNI NOVČANIK

Visa i Google olakšavaju plaćanje mobitelom

22.09.2011 u 12:12

Bionic
Reading

Kartičarska kuća Visa i internetski div Google radit će zajedno na unapređenju i poticanju plaćanja mobilnim telefonima. Zahvaljujući postignutom sporazumu, Google je od Vise dobio globalnu licencu za Visa payWave, inovativni sistem plaćanja koji se temelji na tehnologiji NFC (Near Field Communication)

Visa payWave omogućuje korisnicima da brzo i sigurno izvrše plaćanje u prodajnim objektima jednostavnim prijelazom (mahanjem) mobilnog telefona ispred terminala za naplatu. Spomenuti sistem trenutno je prihvaćen na stotinama tisuća prodajnih mjesta širom svijeta.

Zahvaljujući postignutom sporazumu, banke širom svijeta koje izdaju Visa kartice omogućit će svojim klijentima da kreditne, debitne ili prepaid račune Visa kartica dodaju u Google novčanik - aplikaciju za mobilne telefone koja zapravo 'pametni' telefon pretvara u digitalni novčanik. To je najnovije dostignuće kompanija Visa i Google u cilju pojednostavljenja te olakšavanja kupovine, koje omogućuje plaćanje preko mobilnih telefona.