Remontno brodogradilište

Viktor Lenac s dobrim rezultatima u 2020. remont za LNG terminal generira nove poslove

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 25.05.2021 08:24
  • Objavljeno 25.05.2021 u 08:24
Viktor Lenac

Viktor Lenac

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Remontno brodogradilište Viktor Lenac u Rijeci, s 90 posto poslova za strane naručitelje, u 2020. ostvarilo je 35 milijuna kuna neto dobiti, i sudeći prema prijedlogu dioničarima u pozivu za glavnu skupštinu 30. lipnja, da se cjelokupna dobit zadrži, nastavlja se politika započeta s dolaskom pojedinačno najvećeg dioničara, talijanske Palumbo Group

Isto je bilo i s dobiti od 20 milijuna kuna u 2019. kao i u prvoj godini njihova ulaska u vlasništvo kad se odlučilo u korist jačanja brodogradilišta. Vlastiti izvori Lencu će prisnažiti za veliku kapitalnu investiciju u projekt zamjene doka 11., procijenjene vrijednosti 35 milijuna eura, piše Poslovni dnevnik.

Ova se odluka očekuje narednih mjeseci i s novim dokom veće podizne moći Lenac će moći odgovoriti tržišnoj potražnji za remontom većih brodova, što uključuje potražnju koju će generirati i poslovi LNG terminala na Omišlju, novog koncesionara na Zagreb Deep See kontejnerskom terminalu i drugi.

Prema članici Uprave Lenca Sandri Uzelac, lanjska razina prihoda i izvrstan rezultat unatoč pandemiji plod su “pravih odluka u pravo vrijeme”. Od riječkog kriznog stožera dobili su suglasnost da mogu raditi pa su tijekom lockdowna do lipnja ugovorili 10-ak remontnih poslova koji su generirali zaposlenost do kraja 2020.