brend Majushka

[VIDEO/FOTO] Maja Šuput na prodaji mikrofona, natikača i kozmetike lani zaradila više od 100.000 kuna, a njezin najnoviji poslovni potez razljutio čelnicu Radničke fronte

24.08.2021 u 15:46

Bionic
Reading

Pjevačica Maja Šuput Tatarinov nedavno je ušla u poslovnu suradnju sa Saponijom iz Osijeka. Preko svog brenda Majushka, koji vodi sa suprugom Nenadom, Šuput će biti zaštitno lice i brend ambasadorica naše najveće tvornice deterdženata i sredstava za čišćenje. Novi je to korak u razvoju biznisa koji je pjevačica pokrenula prije tri i pol godine. Provjerili smo kakve su joj poslovne brojke

Šuput je osnovala tvrtku Majushka 2018. Na web stranicama navodi se da je ime brenda nastalo kao 'posljedica razmišljanja o tome koja to riječ može objediniti svu širinu i talent koji je Maja Šuput do sada uspjela dati hrvatskoj javnosti'.

'Otvorili smo firmu vlastitim kapitalom s idejom organskog rasta da vidimo kamo možemo stići i zaista, ona kontinuirano raste. Značajna sredstva ulažemo u razvoj proizvoda! Nemamo velike investitore, samo smo nas dvoje u toj priči i samostalno kreiramo proizvode uz pomoć domaćih dizajnera', rekao je svojedobno Nenad Tatarinov za Jutarnji list.

Preko Majushke, odnosno web shopa, Šuput prodaje brendirane gadgete (mikrofone i slušalice), majice i natikače te kozmetiku. Pjevačica je za Večernji list u svibnju izjavila kako se njezini proizvodi mogu naći u 140 trgovina diljem Hrvatske, s time da će kozmetika tek izaći na tržište. Najbolje joj se prodaju mikrofoni Majushka, čija je cijena 399 kuna.

Potpisan ugovor o suradnji Saponije i Maje Šuput Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Saponia

Pandemija koronavirusa, priznala je Šuput, pomutila joj je poslovni plan za ovu godinu, ali se čini da se njezine ambicije ponovo bude, što dokazuje ugovor sa Saponijom.

Ono što sigurno nije očekivala to je da će njezinu suradnju s osječkom tvornicom deterdženata dočekati na nož saborska zastupnica. Čelnica Radničke fronte Katarina Peović zamjerila je Saponiji zbog ugovora sa Šuput.

  • +7
Prosvjed Radničke fronte ispred ulaza u tvornicu Saponia Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Umjesto što će Saponia izdašno plaćati Maju Šuput da bude njihovo 'zaštitno lice', predlažem im da slikaju svoje radnice nakon što im dignu kriminalno niske plaće i poboljšaju neljudske radne uvjete!' napisala je Peović na Facebooku.

Prošlu godinu Majushka, na čijem je čelu Nenad Tatarinov, solidno je poslovala. U odnosu na 2019. povećala je prihode za gotovo 60 posto, na 1,5 milijuna kuna. Nakon što je platila porez Šuput je ostala čista zarada od 104.700 kuna.

Ono što je može zabrinjavati značajna je zaduženost firme jer su kratkoročne obaveze krajem prošle godine iznosile gotovo 800.000 kuna dok joj je ukupni kapital iznosio tek četvrtinu od tog iznosa.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic

Svoju umjetničku karijeru Šuput vodi preko druge tvrtke, Šuput d.o.o., osnovane 1993. godine. Promet te firme lani je pao za 45 posto, na 1,4 milijuna kuna, dok je 2019. iznosio 2,5 milijuna kuna. Zaradila je svega 5000 kuna dok je u najboljim godinama znala imati i više od 600.000 kuna čiste dobiti.

Njezin suprug Nenad još je vlasnik tvrtke Dođi mami, osnovane prije tri godine. Registrirana je za ugostiteljsku djelatnost, ali firma praktički ne posluje. Lani je imala simboličnih 21.000 kuna prihoda i gubitak od 11.400 kuna.