tomislav meštrović

Uzurpator plaže kod Trogira zaposlenik je Ministarstva poljoprivrede, dolazi mu i inspekcija

02.07.2021 u 16:04

Bionic
Reading

Pokušaj uzurpacije javne plaže na otoku Drvenik Veli kod Trogira završio je nepovoljno za samog uzurpatora, stanovitog Tomislava Meštrovića. Pozvao je policiju želeći prijaviti dvije ženske osobe za narušavanje privatnog posjeda, a na kraju je ispalo da će ga posjetiti državna inspekcija zbog polaganja prava na plažu

U međuvremenu, 24sata su otkrila da je Meštrović zaposlenik Ministarstva poljoprivrede.

Pitali su ministarstvo je li Meštrović njihov zaposlenik te priložili adresu na kojoj je prijavljen. Dodali su i adresu i broj katastarske čestice parcele na Drveniku. Iz Ministarstva su odgovorili da je Tomislav Meštrović njihov zaposlenik a što se tiče adrese, pozvali su se na GDPR, rekavši da se radi o osobnom podatku. U tom slučaju prevladava interes pojedinca, a ne interes javnosti, poručili su.

S obzirom na to da je Tomislav Meštrović prilično uobičajeno ime i prezime, 24 sata poslala su novi upit, u kojemu smo ih direktno upitali imaju li saznanja da je njihov zaposlenik Tomislav Meštrović ista osoba iz serije članaka koje su objavili praktički svi mediji u Hrvatskoj. Zanimalo ih je jesu li poduzeli kakve mjere, ako kod njih radi Meštrović i ako imaju takvih saznanja.

'Državni službenik Tomislav Meštrović jest djelatnik Ministarstva poljoprivrede, a na istoga kao djelatnika nikada nije bilo pritužbi kako na njegov rad tako niti na njegovo ponašanje tijekom obavljanja službene dužnosti', poručili su iz Ministarstva i dodali:

'Ukoliko su, sukladno vašim navodima, određeni propisi prekršeni i ukoliko je došlo do intervencije policije, nadležne institucije će provesti potrebne postupke.' U međuvremenu i sam Meštrović je potvrdio da je zaposlenik ministarstva poljoprivrede.

Otok Drvenik Veli će uskoro posjetiti inspekcija. Odnosno, obaviještena je nadležna Lučka kapetanija, koja bi trebala obaviti inspekcijski nadzor pomorskog dobra.

Izvor: tportal.hr / Autor: N.N.

Podsjetimo, u prošlotjednom incidentu na otoku kod Trogira češke turistkinje napale su dvije Splićanke nastojeći ih maknuti s, kako su ponavljale, 'privatne plaže'. U svom nastojanju da udalje neželjeno društvo zvale su i 'gazdu', koji je potom svašta izgovorio Tonki Alujević, poznatoj spisateljici, umjetnici i novinarki, tražeći da se maknu s plaže, dok je njezina prijateljica sve to ovjekovječila mobitelom.

'Gazda' je zapravo vlasnik obližnje vile koja se iznajmljuje turistima. Sam je pozvao policiju, tvrdeći da su neželjene gošće upale u njegovu privatnu parcelu. Policija je potvrdila da pomorsko dobro ne može biti privatno, nego isključivo javno.