naznake oporavka

United Airlines smanjio gubitak u prvom tromjesečju

20.04.2021 u 11:15

Bionic
Reading

Američka zrakoplovna tvrtka United Airlines zaključila je prvo tromjesečje s nešto manjim gubitkom nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, ističući naznake oporavka potražnje za putovanjima

Kompanija je u prva tri ovogodišnja mjeseca poslovala s gubitkom od 1,4 milijarde dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju gubitak je iznosio 1,7 milijardi dolara, pokazalo je poslovno izvješće objavljeno u ponedjeljak.

Gubitak u poslovanju smanjen je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine kada se prvi val koronavirusne zaraze proširio svijetom, no znatno je veći no što su analitičari očekivali.

Prihodi su potonuli 60 posto, na 3,2 milijarde dolara.

Američka zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Chicagu potvrdila je važeće prognoze prema kojima očekuje povratak profitabilnom poslovanju do kraja godine.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare United Airlines najavio je da će od 8. srpnja do 3. listopada uvesti izravnu liniju kojom će povezati New York i Dubrovnik. Letjet će tri puta tjedno, zrakoplovima tipa Boeing 767-300ER s ukupno 214 sjedala u tri klase.

"United je već poduzeo korake kako bi iskoristio naznake prigušene potražnje za putovanjima u zemlje koje prihvaćaju cijepljene putnike", ističe kompanija u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Podaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da je do nedjelje polovina odrasle populacije SAD-a dobila barem jednu dozu cjepiva protiv covida 19. Gotovo trećina dobila je obje doze.

Raspored letenja United Airlinesa za Dubrovnik iz međunarodne zračne luke Newark Liberty ponedjeljkom, četvrtkom i subotom bit će organiziran tako da omogući vezu s više od 65 gradova u Sjevernoj Americi.