Povijesni događaj

Unatoč paprenim cijenama, interes za finale u Moskvi je toliki da se agencije tuku za slobodne avione

12.07.2018 u 16:27

Bionic
Reading

Turističke agencije vode bitku kako doći do dovoljnog broja aviona za sve one koji žele putovati na finale Svjetskog prvenstva u Moskvi. Neke su unaprijed rezervirale čartere i već su izašle s ponudama. Cijene aranžmana se kreću oko 10.000 kuna

Boris Žgomba, vlasnik Unilinea i dopredsjednik europske udruge turističkih agencija, ističe kako će najveći problem biti pronaći ulaznice za utakmicu.

'Interes je ogroman, ali velika nepoznanica su karte za povijesni ogled s Francuzima. Još se čeka dogovor između FIFA-e i HNS-a', istaknuo je Žgomba.

Na polufinalnu utakmicu s Englezima preko agencija odletjelo je od 1000 do 1200 ljudi u šest čartera. Žgomba očekuje kako će ih za finale biti još više. Uniline je već osigurao dva aviona. Još nisu definirali cijenu aranžmana, ali ističu kako će se ona kretati oko 10.000 kuna.

'Mnoge agencije su tek u pregovorima oko najma aviona. Turistička je sezona i teško je doći do slobodnog zrakoplova', naglasio je Žgomba.

  • +47
Navijači na stadionu Lužnjiki, Hrvatska - Engleska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Preko Calypso Travela putovanje na finalnu utakmicu stoji 9750 kuna. Polijeće se za Moskvu u nedjelju 15. srpnja pola sata poslije ponoći, a povratak je predviđen u ponedjeljak u 4 sata ujutro.

Spektar putovanja nude aranžman od petka do nedjelje s cijenom od 11.140 kuna.

Speranza je izvjesila cijenu od 10.500 kuna za jednodnevni izlet u Moskvu.

Ostale agencije, poput Ban Toursa i Atlasa, još skupljaju predbilježbe i uskoro bi trebale izaći sa svojim ponudama.

  • +15
Uoči utakmice s Engleskom navijači razvili divovsku zastavu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Žgomba ističe kako je hrvatska nogometna reprezentacija napravila nemjerljivu promociju naše zemlje u svijetu tako da možemo očekivati porast broja turista u narednim godinama.

'Hrvatska turistička zajednica na svojim internetskim stranicama bilježi ogroman broj posjeta. Strašno je porastao interes za Hrvatsku. Moramo to iskoristiti za još bolji turistički imidž. Ono što smo dobili od nogometaša kad je riječ o promociji je neprocjenjivo', zaključio je Žgomba.

  • +30
Navijači putuju na utakmicu u Moskvu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic