KOJA JE NAJBOLJA OPCIJA ZA URED

Ultimativni test: Tradicionalni fax vs. Cloud fax

18.11.2015 u 12:15

Bionic
Reading

Opremate po prvi puta ured ili ga možda modernizirate? Jedan od uređaja koji i dalje imaju svoje važno mjesto u uredskom poslovanju jest faks, no mnogi se pitaju trebaju li nabaviti tradicionalni uređaj koji je svima dobro poznat, ili možda novu verziju faksa u oblaku. Upravo smo zato za vas proveli mini testiranje ovih opcija kako bismo svi konačno razriješili dilemu.

Uzeli smo 5 najvažnijih funkcija koje tražimo of faksa i provjerili kako se s time nose Cloud Fax i tradicionalni faks uređaj te svakog ocijenili prema zaslugama. Provjerite kako su prošli u našem mini testu u nastavku!

1. Lakoća upravljanja

Uobičajeni problemi sa starim faksom su: nedostatak papira, nedostatak tinte, zaglavljivanje papira, neprimanje faks poruka zbog tehničkih razloga poput prekida veze, nemogućnost pristupa uređaju van radnog vremena. Možemo reći kako tradicionalni uređaj nije baš user friendly.

Kod verzije u oblaku svi faksevi stižu u pdf formatu na vaš email ili na Cloud fax web. Dokumentima se jednostavno upravlja sa preglednom arhivom koja je dostupna u svako doba i s bilo kojeg uređaja (računala, tableta, mobitela). Osim toga možete po potrebi namjestiti i opciju preusmjeravanja fakseva na drugi uređaj/email što vam također olakšava rad u pokretu, a ako ste i multitasker možete i istovremeno slati fakseve na više primatelja odjednom.

Cloud fax ocjena: 5/5
Tradicionalni fax ocjena: 2/5

2. Fleksibilnost

S tradicionalnim faks uređajem slanje faks poruka moguće je samo s uređaja koji se nalazi u uredu. Isto tako je i s primanjem - morate čekati pored uređaja da vam faks stigne. Faks uređaj fiksno je postavljen u vašem uredu i jednostavno mu se morate prilagoditi.

Cloud fax uređaj se pak prilagođava vama i daje vam mogućnost slanja i primanja faks poruka na više načina, ovisno o uređaju koji želite koristiti: koristeći web aplikaciju za slanje i primanje fax poruka putem weba (web2fax i fax2web), koristeći e-mail za slanje i primanje faxa (email2fax i fax2email), ili koristeći print2fax klijent za slanje faks poruka iz bilo koje poslovne aplikacije koja prepoznaje printer, kao i koristeći scan2fax klijent za skeniranje i slanje dokumenta te s mobilnog uređaja koristeći Mobile2Fax. Cloud fax možete koristiti od bilo gdje i s bilo kojeg pametnog uređaja.

Cloud fax ocjena: 5/5
Tradicionalni fax ocjena: 1/5

3. Sigurnost

Kod tradicionalnog uređaja vaše faks poruke može pročitati svatko tko svrati do uređaja tijekom radnog vremena pa je sigurnost za važne poslovne informacije u ovom slučaju vrlo niska. Ista stvar je i sa slanjem. Može vam se dogoditi da ukucate krivi broj, a i kad ga pogodite i dalje ne znate tko sve prima vaše faks poruke te hoće li stići do pravog primatelja. I jednostavno nikad niste sigurni hoćete li primiti sve poruke u slučaju nedostatka struje, tonera ili papira, ili dok je faks na popravku.

Kod faks usluge u oblaku sve faks poruke su vidljive i dostupne na Cloud fax webu, a sigurnost je zajamčena budući da svaki korisnik može pristupiti samo svojim primljenim i poslanim faks porukama. Također, zaprimajući faks poruke i dokumente u svoj e-poštanski sandučić, znatno se smanjuju šanse da treće osobe vide sadržaj dostavljenih dokumenata. Na kraju, i korisnička služba dostupna vam je 24/7 u slučaju bilo kakvih problema.

Cloud fax ocjena: 5/5
Tradicionalni fax ocjena: 1/5

Ostatak sadržaja pročitajte na BIZIT-u.