TEDESCHI ZA BLOOMBERG

Ulazak Hrvatske u EU za Atlantic je prilika

29.01.2013 u 09:24

Bionic
Reading

Članstvo Hrvatske u EU prilika je za Atlantic grupu, najveću distributersku kompaniju u bivšoj Jugoslaviji, da se fokusira na zapadnu Europu, nakon što je tražila rast u Rusiji i ostalim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza

Prihod Atlantic grupe u 2012. godini vjerojatno je veći za 5 posto od 4,7 milijardi kuna iz 2011. godine, a ove godine očekuje se sličan rast prihoda, kazao je Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantica, u razgovoru za Bloomberg.

'Članstvo Hrvatske u EU donijet će nam više prilika i marketinških alata, s obzirom da ćemo moći brendirati naše hrvatske proizvode s 'Made in EU'. Pripremamo se za organski rast i međunarodnu ekspanziju', rekao je Tedeschi.

I dok će ulazak u EU većini hrvatskih proizvođača donijeti više carine za njihova najjača tržišta - u Srbiji, Bosni i Makedoniji - zbog Atlanticovih tvornica u tim zemljama Tedeschijeva tvrtka izbjeći će skuplje troškove distribucije na Balkanu.

Kao najveće postignuće u 2012. Tedeschi je istaknuo to što mu je kompanija uspjela refinancirati dug, i to po kamatama povoljnijima od onih po kojima se zadužuje Hrvatska.